news

Primul tren de „mare viteza” care va lega Romania de Occident va circula pe ruta Arad-Viena. Trenul va atinge viteza de 160 km/h

Comisia Europeana a lansat recent un program prin care doreste faca mai atractive calatoriile cu trenul. Pentru aceasta, au fost stabilite zece rute care vor infiintate in curand: Austria-Ungaria-Romania, Olanda-Franta-Spania, Catalonia- Occitania, Franta-Italia, Olanda-Marea Britanie, Germania-Danemarca- Suedia, Cehia-Germania, Germania-Italia, Germania-Elvetia, Spania-Portugalia, scrie aradon.ro.

Aradul beneficiaza de aceasta legatura internationala datorita faptului ca linia de tren Arad – Simeria este in curs de modernizare, lucrarile urmand sa se incheie in aceasta vara. Odata modernizata linia, trenurile vor putea circula cu viteze de pana la 160 km/h.

„Un tren nou, confortabil, modern, va lega Aradul de Budapesta si Viena. Iata ca avem deja primul rezultat al modernizarii caii ferate Curtici-Arad-Simeria. Aradul va fi conectat la reteaua europeana de cale ferata printr-un tren modern, parte a unui amplu proiect european”, a anuntat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Comisia Europeana va sprijini aceste proiecte-pilot facilitand contactele intre partile interesate implicate si oferind asistenta. Bruxellesul isi propune, in special, sa ajute operatorii sa se regaseasca in legislatia europeana si sa identifice ajutoarele existente sau viitoare, transmit reprezentantii Comisiei Europene.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Directorul CIA avertizeaza: „Daca nu primeste ajutor militar, Ucraina ar putea pierde total razboiul in fata Rusiei pana la sfarsitul acestui an”

Directorul CIA, William Burns, a transmis un mesaj de avertizare legislatorilor din Washington DC, subliniind…

36 de minute ago

Surse politice: Cozmin Gusa ar putea candida ca independent la alegerile prezidentiale din toamna din partea „polului suveranist”

Conform unor surse politice, Cozmin Gusa va fi propus pentru o candidatura independenta la alegerile…

51 de minute ago