Primul uragan al acestui sezon a ajuns in SUA. Pana acum a ucis cel putin 12 persoane in Caraibe

externe

Cel putin doua persoane au murit dupa ce uraganul Beryl a traversat Caraibele si a lovit statul american Texas, relateaza presa internationala.

Uraganul a trecut peste Jamaica, Grenada si Insulele St. Vincent si Grenadines in cursul saptamanii trecute, facand cel putin 11 victime si importante pagube materiale.

In zona Houston, peste doua milioane de locuinte au ramas fara curent electric, iar locuitorii au fost evacuati.

Peste 1000 de zboruri au fost anulate pe aeroportul principal al orasului Houston, Centrul pentru Uragane din SUA (NHC) avertizand asupra riscului de tornade. Orasul a fost afectat de ploi intense, insotite de rafale de vant.

Avertismente de inundatii au fost, de asemenea, in vigoare pe o portiune mare a coastei Texasului, unde furtuna a impins apa spre tarm si in interior.

Beryl a atins uscatul in Statele Unite luni dimineata si a crescut in intensitate ajungand la viteze ale vanturilor de 130 km/h, de la apa calda a Golfului Mexic.

Beryl este primul uragan din acest sezon, care tine de la inceputul lunii iunie pana la sfarsitul lunii noiembrie si este exceptional de puternic si precoce.

Potrivit oamenilor de stiinta, schimbarile climatice, prin incalzirea apelor oceanelor, fac mai probabila intensificarea rapida a furtunilor si cresc riscul de uragane.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: