„Primul vierme iesit din cadavrul Alexandrei”. Cumpanasu starneste oroare, titlu intr-una dintre cele mai citite publicatii

analize

„Primul vierme iesit din cadavrul Alexandrei”, titlu extrem de dur in Libertatea, publicatie condusa de Catalin Tolontan, in legatura cu candidatura la Presedintie a lui Alexandru Cumpanasu.

Intr-un articol de opinie semnat de Patrick Andre de Hillerin, Cumpanasu este catalogat drept „vierme” pentru ca profita de tragedia familiei Alexandrei ca sa obtina voturi pentru candidatura la Presedintie.

„Omul pur si simplu nu o cunostea pe fata. Sunt rude destul de indepartate. Nu exista dovezi ca ar fi trecut vreodata prin Dobrosloveni, de vreun 15 septembrie, ca sa-i duca Alexandrei un cadou de ziua ei. Si, totusi, si-a insusit, sub ochii uimiti ai tuturor, rolul de ruda indurerata si indignata”, arata jurnalistul.

„Cumpanasu este, de foarte multa vreme, un om extrem de apropiat de anumite institutii ale statului roman. Indeosebi de Ministerul de Interne. A primit finantari serioase din bani publici pentru a frectiona piciorul si limba de lemn ale birocratiei. Acum, anuntand mai intai pe surse ca este unchi al Alexandrei, s-a urcat rapid si pe alocuri jenant pe valul de indignare, incepand sa pozeze in erou anti-sistem.

A bombardat, zi de zi, presa cu informatii, pareri si injurii. A intervenit live la toate televiziunile care ii solicitau asta. Sau carora le solicita el insusi asta. A pus stapanire pe comunicarea dintre familia Alexandrei si presa, a devenit presiunea numarul una la adresa autoritatilor. Si, totusi, ziaristii stiu ca relatia sa de rudenie cu Alexandra este daca nu una imaginara, macar una precara.

Omul pur si simplu nu o cunostea pe fata. Sunt rude destul de indepartate. Nu exista dovezi ca ar fi trecut vreodata prin Dobrosloveni, de vreun 15 septembrie, ca sa-i duca Alexandrei un cadou de ziua ei. Si, totusi, si-a insusit, sub ochii uimiti ai tuturor, rolul de ruda indurerata si indignata.

A inceput sa arunce cu acuzatii inspre fostii sai parteneri de afaceri, oamenii din Interne si din sistemul judiciar. Brusc, din pusculita generalilor, a devenit razbunatorul numarul unu, omul antisistem, justitiarul. A ajuns sa someze autoritatile statului, iar acestea, in mod inexplicabil, i-au si dat apa la moara. A inventat povesti pe care le-a prezentat drept adevar absolut, a tras dupa el o multime de prostovani vanatori de senzational. A ajuns, in ultimele zile, sa ceara protectie de la Ministerul de Interne, pentru ca ar primi, chipurile, amenintari de la sistem.

S-a lansat ipoteza ca, de fapt ar vrea sa candideze la prezidentiale. A fost intrebat si a negat cu vehementa. A spus, raspicat, ca el nu este un jeg uman care sa profite de aceasta drama pentru a-si face imagine. Ei bine, joi a anuntat ca va candida la prezidentiale si ca a demarat, deja actiunea de strangere de semnaturi.

Dupa toate aceste chestii, locul lui Alexandru Cumpanasu nu este pe vreun buletin de vot, ci in carligul unei undite”, a scris Patrick Andre de Hillerin in Libertatea.

Mai mult despre:

Comentarii: