Legea nu se aplica taragotistilor. Prins BAUT la volan, Dumitru Farcas a fost IERTAT de procurori pentru ca este cetatean de onoare

news

Taragotistul Dumitru Farcas a fost iertat de procurorii clujeni de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj, de un dosar penal in care era cercetat pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

Dumitru Farcas a fost prins baut la volan in luna noiembrie 2014, in timp ce se intorcea de la Festivalul „Taragotul de aur”, organizat in onoarea lui, scrie presa locala. Pentru ca era ora unu noapte si pentru ca nu avea pornite farurile, un politist l-a oprit in trafic si i-a cerut sa sufle in etilotest. Dupa cateva discutii in contradictoriu, Dumitru Farcas a colaborat si a acceptat sa dea si probe de sange. Analiza efectuata la Instititul de Medicina Legala din Cluj Napoca a indicat ca taragotistul avea o alcoolemie de 1.05 grame la mie alcool sange. Martorii sustin ca, inainte de a se urca la volan, Farcas ar fi consumat cinci butelii de vin.

Desi multi romani sunt trimisi in judecata si condamnati pentru ca au condus sub influenta alcoolui, procurorii clujeni au luat decizia de a clasa dosarul in care era cercetat Dumitru Farcas, „din lipsa de interes”. Cu alte cuvinte, procurorul de caz, reprezentant al Ministerului Public, a considerat ca Statul nu are nimic de castigat daca Dumitru Farcas ar fi fost condamnat, noteaza Romania TV.

Procurorul sustine ca nu exista interes public pentru urmarirea faptei, in ciuda articolului 16 din Constitutie, in care se arata ca „cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminarari”.

Pentru ca Dumitru Farcas a recunoscut si a regretat sincer fapta, procurorul l-a iertat. „A circulat pe o distanta scurta, de sub 100 de metri, pe timp de noapte, cand circulatia, atat rutiera cat si pietonala, este redusa. Alcolemia inculpatului a fost relativ redusa, de 1,05 grame la mie. Inculpatul s-a aflat la prima confruntare cu legea penala, este in varsta de 78 de ani, are functia de profesor universitar la Academia de Muzica … are nenumarate distinctii si premii, titlul de Doctor Honoris Cauza la Universitatea Cionstantin Brancusi din Targu Jiu”, sustine procurorul.

In sustinerea deciziei, a mai contat faptul ca Farcas este cetatean de onoare al oraselor Bucuresti, Cluj si Baia Mare si a fost decorat de presedintele Romaniei cu declaratia Crucea Serviciului Credincios.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: