Prins cu fofarlica in Parlament, Nicolicea s-a dat iar in stamba. A recurs la invective pentru a apara interesele infractorilor PSD

politica

Parlamentarii PSD si ALDE au modificat, luni, in Comisia Iordache definitia abuzului in serviciu astfel incat functionarii nu mai pot fi pedepsiti daca obtin foloase pentru alte persoane decat ei sau rudele apropiate. Nicolicea a reactionat extrem de agresiv cand a fost intrebat care este motivul acestei modificari.

Intrebat de deputatul PNL Catalin Predoiu de ce functionarii nu mai raspund penal daca obtin foloase pentru terti. Nicolicea a reactionat cu invective.

Iata dialogul:

Nicolicea: ”Am explicat o data inainte de a pleca la plen, probabil ca erati la buda. Pai ce facem aicea?”

Predoiu: ”La nivelul la care ati replicat dumneavoastra, puteti ramane. Nu pierde tara nimic. Dar cand scoateti tertii din categoria acestor subiecti de infractiune, dati o prima de incredere celor care vor sa fure acest buget. Cata vreme se poate fura prin intermediari, asta faceti: legiferati furtul in Romania. La buda sau unde vreti dumneavoastra”.

Nicolicea: ”In locul dumneavoastra de autor al prostiilor astora din Cod parca ar fi bine sa taceti o tara”.

Predoiu: ”Eu n-o sa tac cand imi spuneti dumneavoastra si nici cand imi spun altii. Si nici n-o sa ma cobor la nivelul abject la care ati adus discutiile in aceasta comisie. Dar nu ne putem face ca nu vedem faptul ca legiferati furtul. Se va fura prin intermediari. Sa nu ne mintim, sa nu ne prostim aici. Nimeni nu va lua pentru el, va lua prin X, Y si Z de la partid”, a continuat Catalin Predoiu.

Comisia Iordache a intocmit raport de admitere a modificarilor aduse la Codul penal, cu 15 voturi pentru si sapte impotriva.

Comisia a adoptat luni modificarea articolului 297 din Codul penal cu privire la infractiunea de abuz in serviciu, astfel ca infractiunea nu se pedepseste daca prejudiciul este pana in salariul minim brut pe economie – 1.900 de lei. In plus, se considera abuz in serviciu daca scopul este de a obtine foloase materiale necuvenite pentru sine, sot sau rude pana la gradul II. Aceasta masura este in beneficiul lui Dragnea, a acuzat Opozitia.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: