externe

Prinsa cu minciuna, Moscova recunoaste ca a atacat Odesa cu rachete Kalibr: „Lovitura de inalta precizie”. Sambata sustinea ca nu Rusia a lansat atacul

Rachete rusesti au distrus sambata infrastructuri militare in portul Odesa, vital pentru exportul de cereale ucrainene, a anuntat duminica purtatoarea de cuvant a diplomatiei ruse, Maria Zaharova, potrivit AFP, citata de Agerpres.

„Rachete Kalibr au distrus infrastructuri militare din portul Odesa, printr-o lovitura de inalta precizie”, a scris ea pe contul sau de Telegram, ca raspuns la o declaratie a presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a spus ca aceste lovituri au distrus posibilitatea unui dialog sau a unei intelegeri cu Moscova.

Dupa aceste atacuri de la Odesa, Ucraina l-a acuzat pe presedintele rus Vladimir Putin ca „scuipa in fata” ONU si Turcia si compromite punerea in aplicare a acordului semnat vineri in legatura cu reluarea exporturilor de cereale blocate de conflict.

Sambata, Rusia a dezmintit totusi pe langa Turcia ca a fost implicata in aceste atacuri. „Rusii ne-au spus ca nu au nimic de-a face cu acest atac si ca analizeaza chestiunea indeaproape”, a dat asigurari ministrul turc al Apararii, Hulusi Akar.

Potrivit purtatorului de cuvant al fortelor aeriene ucrainene, doua rachete au lovit teritoriul portului Odesa, iar alte doua au fost doborate de apararea antiaeriana inainte de a-si atinge tinta.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: rusia odesa

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

11 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

11 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

11 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

11 ore ago