Printul Harry ar fi mintit ca a consumat droguri psihedelice si cocaina pentru „a-si vinde mai bine cartea”

externe

printul Harry, droguri, minciuna, carte, vazare, cocaina

Recunoasterea de catre printul britanic Harry in cartea sa de memorii a faptului ca a consumat droguri nu este o „dovada” ca a facut-o si ar fi putut fi o stratagema pentru a „vinde carti”, au sustinut reprezentanti ai guvernului american in instanta.

Afirmatia administratiei Biden a fost facuta in contextul in care un grup de reflectie din Washington DC a cerut acces la cererea de viza in Statele Unite a lui Harry pentru a vedea daca acesta a mintit in legatura cu consumul de droguri.

John Bardo, reprezentant al Departamentului pentru Securitate Interna, a declarat in fata instantei ca volumul autobiografic al lui Harry, „Spare”, nu a fost „o marturie sub juramant sau o dovada” ca ar fi luat droguri.

„Faptul de a spune ceva intr-o carte nu inseamna ca este adevarat”, a spus Bardo, citat de Daily Mail.

Avocatul a adaugat ca oamenii spun lucruri pentru a „vinde carti”, argumentand ca dosarele de imigrare ale lui Harry ar trebui sa ramana private.

Aceasta a fost cea mai recenta evolutie intr-un caz in care Heritage Foundation, un grup de reflectie conservator cu sediul la Washington DC, a intentat un proces pentru a forta publicarea dosarelor de imigrare ale ducelui de Sussex in SUA.

Atunci cand solicita o viza americana, strainii sunt intrebati in formularul DH160 al DHS: „Sunteti sau ati fost vreodata un consumator de droguri sau un dependent?”.

De asemenea, acestia sunt intrebati daca au „incalcat vreodata vreo lege referitoare la substantele controlate”.

In cazul in care raspund „da”, ei pot primi totusi aviz favorabil. Heritage vrea sa vada daca Harry a recunoscut ca a consumat droguri ilegale inainte de a obtine o viza.

De asemenea, vor sa stabileasca daca i s-a acordat o scutire si daca a beneficiat de un tratament favorabil. Surse apropiate ducelui au indicat anterior ca acesta a raspuns sincer in formular.

Avocatii fundatiei sustin ca documentele sunt de „interes public imens”. Ducele, in varsta de 39 de ani, a recunoscut in „Spare” ca a consumat marijuana, cocaina si ciuperci magice. El a scris ca ‘psihedelicele mi-au facut bine’ si a descris, de asemenea, ca a experimentat cu planta halucinogena amazoniana ayahuasca.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: