news

Printul Philip a fost inmormantat cu salve de tun. Elizabeta a II-a, inconjurata de familie, si-a luat adio de la sotul sau (Galerie Foto & Video)

Marea Britanie a pastrat un minut de reculegere sambata in momentul in care familia regala s-a reunit pentru a-si prezenta omagiile la funeraliile printului Philip, relateaza AFP.

Limitata la 30 de persoane din cauza pandemiei de coronavirus, ceremonia a inceput cu putin inainte de ora locala 15:00 (14:00 GMT). A fost pastrat un minut de reculegere in intreaga tara, inainte de doliul national care va dura timp de opt zile.

Condusa de printul Charles, mostenitorul coroanei, si de sora sa printesa Anne, procesiunea a urmat sicriul pana la capela Saint George pentru ceremonia religioasa care a durat 50 de minute. Regina a mers intr-un Bentley.

In linia a treia a cortegiului funerar, in spatele copiilor reginei si printului, s-au aflat cei doi nepoti William si Harry, potrivit Agerpres. Intre cei doi frati, ale caror relatii sunt in prezent tensionate, s-a aflat varul lor Peter Philips, fiul printesei Anne.

Aceasta alegere a fost amplu comentata de presa, care a vanat orice semn de reconciliere intre cei doi fii ai printului Charles. In 1997, cei doi frati au insotit sicriul mamei lor Diana, decedata intr-un accident tragic de masina la Paris.

Procesiunea s-a desfasurat in sunetele fanfarei regimentului Grenadier Guards, pe care Philip l-a condus in calitate de colonel timp de 42 de ani.

In capela St.George, ceremonia religioasa a fost oficiata de diaconul de Windsor, care a adus un omagiu curajului, fortei si loialitatii printului fata de coroana.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a pronuntat binecuvantarea de la incheierea slujbei.

Desi publicul nu a fost chemat sa se reuneasca in fata resedintei regale din cauza pandemiei, Windsor s-a umplut de locuitori purtand buchete de flori.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusia tine sa dea lectii de umanitate Parisului: „Franta sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie”

Rusia cere Frantei sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie…

14 minute ago

Diana Sosoaca, activata international impotriva „vestului colectiv”. „Pe aici nu se trece!”

Dupa o „vizita speciala” in Serbia, senatoarea de Iasi, Diana Sosoaca a trimis o scrisoare…

11 minute ago

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

50 de minute ago

„Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol”, anunta vicepremierul. „Dar starea sa ramane grava si necesita ingrijiri intensive”

Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol, la patru zile dupa atentatul…

44 de minute ago

OpenAI desfiinteaza echipa axata pe riscurile AI pe termen lung, la mai putin de un an dupa ce a anuntat-o

OpenAI si-a desfiintat echipa axata pe riscurile pe termen lung ale inteligentei artificiale la doar…

11 minute ago