Prioritatile guvernului Ciolos pentru SANATATE: Centre de Arsi si copiii bolnavi de cancer

news

Guvernul condus de Dacian Ciolos a prezentat, joi, care sunt prioritatile sale in ceea ce priveste Sanatatea, precizand ca se va axa anul viitor pe imbunatatirea serviciilor medicale.

Intr-o informare postata pe site-ul Executivului se arata ca cele mai importante proiecte din acest domeniu „sunt reflectate in bugetul pentru anul 2016 prin continuarea proiectelor si programelor aflate in derulare, dar si prin atentia speciala de care se vor bucura programele nationale nou aparute”.

Acestea sunt:

Lansarea Programului National pentru Arsi, cu o pondere de cca. 10% din totalul alocarilor pentru programe nationale, dublata de un acord cu Banca Mondiala, prin care se vor constitui 4 centre de arsi (Iasi, Targu Mures, Timisoara, Bucuresti)

Introducerea unui subprogram nou in cadrul Programului National de Oncologie: Oncologie pediatrica, cu o alocare preliminara de cca. 2% din totalul bugetului de programe.

Dezvoltarea programelor destinate mamei si copilului, printr-o prioritizare in 2016 a asistentei medicale dedicate nou-nascutului prematur. Se are in vedere modernizarea sectiilor de terapie intensiva neonatala, prin alocarea a minim 3% din bugetul de programe.

In ceea ce priveste continuarea initiativelor deja aflate in derulare, se va accelera construirea celor 3 spitale regionale din Cluj, Iasi, Craiova, pentru care sunt alocate fonduri nerambursabile de 320 de milioane de euro.

„Ca strategie generala, alocarea pe 2016 incearca sa aseze mai bine premisele pentru redefinirea statutului personalului medical in societate si pentru imbunatatirea starii de sanatate a populatiei, pe termen mediu si lung”, mai arata Guvernul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: