Prioritatile PSD in aceasta perioada. Depune o noua motiune pentru a-l demite pe Florin Citu

politica

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat joi ca PSD si aliatii sai vor depune o noua motiune simpla impotriva ministrului Finantelor, Florin Citu.

„Am vorbit si cu alti lideri politici, presedinti de partid, in acest moment dorim sa depunem o motiune simpla in ceea ce-l priveste pe Florin Citu. Nu are capacitatea nici macar de a debloca un simplu site pentru ca oamenii de afaceri sa-si poata accesa imprumuturi”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

„Am constatat la sapte zile dupa atacul martienilor asupra site-ului domnului Citu ca tot nu s-a rezolvat problema. Sunt 7 zile de cand administratorii IMM-urilor nu pot in continuare sa aiba acces la fondurile guvernamentale, fonduri europene, dintr-o neputinta a unui ministru, mai nou si mincinos. Va reamintesc, suntem la o luna si o saptamana de la declansarea starii de urgenta si niciun IMM nu poate sa acceseze niciun fel de imprumut. Nu le ramane altceva de facut decat sa concedieze oameni pentru ca nu-si pot face un plan de afaceri fiindca Guvernul Romaniei nu are capacitatea de a face un simplu site functional”, a spus Ciolacu.

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a primit confirmare oficiala ca site-ul IMM Invest a fost supus unui atac informatic la scurt timp dupa ce a fost lansat.

„FNGCIMM a prezentat public date care indica un atac informatic asupra site-ului IMM Invest. Cine a atacat acest site? De ce a fost atacat ?

Institutiile statului lucreaza in acest moment si cum vom avea informatiile respective le vom prezenta public.

Procedura de inregistrare se va relua de la zero.

Acest site este un registru unic electronic prin care se analizeaza DOAR daca aplicantul este eligibil si are statut de IMM.

Principiul de inscriere in program NU ESTE primul venit, primul servit, iar aplicatia ramane deschisa pana la sfarsitul acestui an.

Cel mai important program de sustinere a IMM-urilor din ultimii 30 de ani va functiona si va functiona excelent”, anunta Florin Citu.

STS si compartimentul specializat al SRI vor gestiona www.imminvest.ro, iar data deschiderii aplicatiei va fi comunicata vineri sau la inceputul saptamanii viitoare, a declarat vineri Dumitru Nancu, director general FNGCIMM.

Niciun IMM nu s-a inregistrat pana acum, a precizat directorul.

Programul va functiona pana in 2026, in limita unui plafon initial de 15 miliarde de lei, cu 22 de banci implicate. Daca solicitarile vor depasi plafonul prevazut, statul il va suplimenta.

Programul IMM Invest, prin care IMM-urile din Romania pot beneficia de credite garantate cu pana la 90%, a fost lansat vineri, dar platforma www.imminvest.ro nu a functionat.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii a anuntat ca 44. 000 de intreprinderi mici si mijlocii sunt asteptate in programul guvernamental de finantare.

Potentialii beneficiari isi vor putea asigura lichiditatile pentru derularea activitatii curente sau pentru investitii, prin accesarea de finantari garantate.

Mai mult despre: ,


Comentarii: