Privirea indurerata a premierului Finlandei in Irpin, Ucraina: „Privirea ei spune totul”

externe

Prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin, se afla joi in vizita in Ucraina. Jurnalistii au remarcat privirea indurerata a acesteia in timp ce se uita la distrugerile provocate de armata Rusiei la Irpin.

„Privirea premierului Sanna Marin spune totul”, a remarcat un jurnalist ucrainean.

Finlanda si Suedia si-au depus oficial saptamana trecuta cererile de aderare la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

„Acesta este un moment istoric, intr-un moment critic pentru securitatea noastra”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a primit cererile de aderare prezentate de ambasadorii celor doua tari. „Speram sa finalizam rapid” procesul de aderare, a adaugat Stoltenberg.

„Salut calduros cererile Finlandei si Suediei de aderare la NATO. Sunteti partenerii nostri cei mai apropiati si aderarea voastra la NATO va consolida securitatea noastra comuna”, a spus Stoltenberg, primind cererile de aderare, aflate fiecare intr-un dosar alb cu drapelul tarii.

NATO considera ca aderarea Finlandei si Suediei va intari foarte mult regiunea de la Marea Baltica.

Pentru aderare, este necesara unanimitatea celor 30 de membri ai Aliantei.

Turcia a blocat o declaratie a NATO favorabila aderarii celor doua tari.

Blocajul turc priveaza Finlanda si Suedia de protectia asigurata de NATO tuturor membrilor sai in caz de agresiune.

„Interesele de securitate ale tuturor aliatilor trebuie sa fie luate in calcul si noi suntem decisi sa examinam toate probleme si sa ajungem rapid la concluzii”, i-a asigurat miercuri Jens Stoltenberg pe cei doi ambasadori.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: