„Priviti!! Abuz de functie! Abuz de putere!”. Firea, strigate disperate dupa succesul negocierilor dintre PNL si USR PLUS

politica

Gabriela Firea reactioneaza violent in urma succesului negocierilor din PNL si USR PLUS. Ea acuza faptul ca discutiile au avut loc in sediul Guvernului, afirmand ca Orban a dat dovada de „abuz de putere”.

„Dar ce mai lupta Guvernul noaptea cu noul virus! Priviti!! Abuz de functie! Abuz de putere! Abuz de incredere! Folosirea fondurilor publice pentru interese de partid! (…) Daca mai aveam cu totii vreo speranta ca acest guvern lucreaza de dimineata pana seara in interesul romanilor, una mica, mica, aceasta s-a naruit definitiv!

Caz unic in lume, raportat la tarile democratice, nu la dictaturi, cladirea Guvernului din Piata Victoriei – cea care ar trebui sa fie laboratorul deciziilor bune pentru toti romanii, indiferent de regiune istorica, varsta, profesie, confesiune, optiuni politice – a fost pangarita prin transformarea acesteia in loc de tranzactii politice murdare, in detrimentul cetatenilor.

In sala Moldova, de la etajul 1, in care de obicei sunt primite delegatiile sindicatelor, patronatelor, investitorilor strategici – din ce in ce mai putini -, au fost chemati politicienii care nu au altceva planificat decat sa dea tunuri in Bucuresti!

Sa tinem cu totii minte aceasta fotografie! In ea este si un anume domn Vlad, relaxat, pentru ca si-a negociat postul de viceprimar al Capitalei, responsabil cu domeniile sanatate si social!

Adica lupul paznic la oi!

Daca in 4 ani de zile, prin investitii consistente in spitalele din Capitala, acestea arata net superior spitalelor Ministerului Sanatatii, se pregateste sa vina pe turnanta nepotul unchiului, cu afaceri in domeniu, sa faca ce stie el mai bine! Pentru o mana de oameni, privilegiati, nu pentru toti bucurestenii.

Sa ne asteptam la privatizatea sistemului de sanatate, la tarife pe care nu si le pot permite decat cei cu venituti foarte mari, la achizitii indreptate catre firmele de casa! La blocarea transplantului, asa cum a mai facut ca ministru!

Iar in domeniul social, sa fie eliminate “pomenile” acordate de primarul Firea, cum ar fi sprijinul financiar pentru copiii cu dizabilitati, pentru gravide, nou-nascut, cupluri infertile, analize genetice pentru afectiuni oncologice etc.

Asta ne asteapta pe toti! Asta s-a tranzactionat aseara, la masa guvernului!

Un candidat la Primarie interesat doar sa dea in judecata cetateni si investitori pentru presupuse vicii urbanistice si un candidat de viceprimar care vrea sa faca inaccesibila sanatatea pentru cei cu venituri mici si medii!

Norocul nostru, al tuturor, este ca Dumnezeu nu doarme niciodata si ca cetatenii sunt muuult mai inteligenti decat ii cred acesti politicieni care joaca alba – neagra in sediul guvernului!”, a scris Firea pe Facebook.

Presedintele USR Bucuresti, Claudiu Nasui, a anuntat vineri noapte ca negocierile cu PNL s-au incheiat cu succes.

„A iesit fum alb. Avem candidaturi comune la Bucuresti. Bucurestiul va avea un viitor fara PSD.

Nu a fost usor. Am reusit sa avem candidati comuni ireprosabili astfel incat sa putem avea un rezultat cu care sa mergem in fata electoratului”, a scris Nasui pe Facebook.

Surse din USR au precizat care sunt candidatii din partea „Aliantei pentru Bucuresti”, coalitia celor trei partide PNL-USR-PLUS, la sectoarele din Capitala.

Sectorul 1: Clotilde Armand (USR)

Sectorul 2: Radu Mihaiu (USR)

Sectorul 3. Adrian Moraru (PNL)

Sectorul 4: Simona Spataru (PLUS)

Sectorul 5: Crstian Bacanu (PNL)

Sectorul 6: Ciprian Ciucu (PNL)

Prin urmare, PMP nu va face parte din aceasta alianta si va avea candidati separati. USR a acuzat PMP de balt cu administratia Firea, consilierii PMP votand constant alaturi de cei ai PSD in consiul general si in cele de sector.

De asemenea, o alta victorie a USR este ca Dan Cristian Popescu si Dan Iulian Croitoru, acuzati si ei de blat cu PSD, au pierdut sustinerea PNL pentru primariile din sectoarele 2 si 5.

Candidaturile vor fi finalizate sambata, in cadrul sedintei Biroului Politic National al PNL.

Mai mult despre:

Comentarii: