„Pro Romania va intra la guvernare din luna septembrie” – Analist apropiat de conducerea PSD

politica

Analistul Bogdan Chirieac a anuntat, marti, la Antena 3 ca partidul lui Victor Ponta va intra la guvernare, alaturi de PSD, din luna septembrie. Chirieac are relatii stranse cu numerosi lideri ai PSD.

Comentand o intalnire pe care Viorica Dancila a avut-o, marti, la sediul guvernului cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, Chirieac a dezvaluit ca Pro Romania va intra la guvernare.

„E un semn ca doamna Dancila se pregateste sa guverneze inca un an si jumatate, pana la alegerile din 2020, cand o sa vedem ce rezultat va obtine PSD atunci. Mi se pare ca doamna Dancila vrea sa nu aiba probleme de majoritate in Parlament. E o miscare buna din punctul acesta de vedere.

Daca, cumva, Pro Romania si ALDE vor avea un candidat comun, pe Calin Popescu Tariceanu, ori intra Pro Romania la guvernare, cum se aude, din septembrie, ori s-ar putea desprinde si ALDE de la guvernare. Iar PSD vrea sa aiba o alternativa in UDMR”, a declarat Chirieac la Antena 3.

PSD, Pro Romania si ALDE sunt in negocieri, in aceasta perioada, pentru a stabili un candidat comun la Presedintie.

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat luni ca a discutat cu Victor Ponta pentru a gasi impreuna cu PSD un candidat comun la alegerile prezidentiale.

”Am evaluat variantele pentru prezidentiale si confirm ce a spus el. Cea mai buna solutie e de avea un candidat unic” al PSD, ALDE si Pro Romania, a declarat Tariceanu, inainte de sedintia Coalitiei.

El a cerut ca acest candidat sa fie stabilit cat mai curand pentru ca ”timpul ne preseaza”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: