Pro-rusii de la Chisinau au esuat, motiunea lor a picat rusinos. Natalia Gavrilita: „Agenda cui o faceti? A celor care au furat miliarde si au saracit tara, iar acum fug de justitie? Sau a celor care vor cu orice pret sa perturbeze linistea si pacea?”

politica

Maia Sandu, mesaj, 1 Decembrie, lumina, Romania

Motiunea de cenzura initiata de Blocul Comunistilor si Socialistilor (BCS) din parlamentul de la Chisinau impotriva guvernului condus de Natalia Gavrilita a picat joi dupa ce nu a intrunit numarul necesar de voturi, in favoarea sa exprimandu-se doar 30 de deputati, au relatat Agora.md si Deschide.md, citate de Agerpres.

Natalia Gavrilita a declarat, de la tribuna parlamentului, ca motiunea nu are nicio justificare si i-a indemnat pe deputati sa voteze impotriva.

„Am ajuns ca, in loc sa muncim, sa raspundem unor acuzatii absurde, false si ridicole pe care opozitia le aduce pentru a face bani pe spinarea cetatenilor. Am sperat ca ma voi putea adresa unui parlament cu care sa muncim impreuna in aceasta perioada complicata”, a afirmat Gavrilita intr-un discurs rostit inaintea votului.

„Ei au zero procente solutii si 100% propaganda. Nu ati fost niciodata la guvernare in timp de razboi, chiar daca v-ati razboit cu poporul pe care l-ati condus. Nu ati fost nevoiti sa veniti in ajutorul a sute de mii de oameni care au fugit de razboi. Nu a trebuit sa gestionati preturi uriase la energie. Noi a trebuit sa ne adaptam din mers, sa recurgem la procedee si mecanisme de sprijinire in aceste vremuri tulburi” a subliniat premierul moldovean.

Motiunea a fost depusa la 15 septembrie, socialistii si comunistii argumentandu-si actiunea prin faptul ca „de la investirea guvernului Gavrilita, acum un an, Republica Moldova traieste in permanenta criza – pandemica, energetica, economica si sociala”. Potrivit initiatorilor motiunii de cenzura, executivul nu a gasit solutii adecvate la situatiile de criza cu care se confrunta Republica Moldova.

„Ce vreti sa obtineti incercand sa generati instabilitate politica in aceasta perioada si asa complicata? Agenda cui o faceti? A celor care au furat miliarde si au saracit tara, iar acum fug de justitie? Sau a celor care vor cu orice pret sa perturbeze linistea si pacea pe care o au cetatenii acestei tari”, i-a intrebat Gavrilita pe deputati, referindu-se si la actiunile de protest organizate de Partidul Sor, al controversatului om de afaceri Ilan Sor, deputat care se ascunde in Israel de justitia moldoveana, fiind suspectat de implicare in frauda bancara de 1 miliard de dolari.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: