Pro-rusii se unesc cu comunistii impotriva Maiei Sandu. Anuntul este facut din Belarusul dictatorului Lukasenko

politica

Liderul Partidului Socialistilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, i-a transmis din Belarus, unde se afla intr-o vizita privata, un mesaj lui Vladimir Voronin, presedintele Partidului Comunistilor moldoveni, in care i-a propus sa isi uneasca fortele pentru a crea un bloc electoral de centru-stanga in perspectiva alegerilor parlamentare anticipate anuntate pentru 11 iulie, relateaza vineri Agora.md, citata de Agerpres.

Totodata, Dodon a spus ca saptamana viitoare PSRM se va inregistra la Comisia Electorala Centrala de la Chisinau fie ca bloc electoral, fie ca formatiune separata.

„Noi suntem gata sa facem acest lucru, trebuie sa lasam totul in trecut. Voronin a vorbit mult de rau despre mine, ei (comunistii) ne-au criticat, noi i-am criticat, dar cand este vorba despre interesele statului, interesele populatiei, hai sa lasam totul de o parte si sa salvam tara!”, a spus Igor Dodon, care in 2011 a parasit Partidul Comunist, condus de Voronin si s-a alaturat impreuna cu alti deputati comunisti, intre care fostul premier Zinaida Greceanii, Partidului Socialist.

Dodon, cunoscut pentru legaturile sale stranse cu Rusia, s-a declarat increzator in victoria PSRM la viitoarele alegeri parlamentare anticipate.

„In orice caz, saptamana viitoare vom merge sa ne inregistram la alegeri. Sunt doua variante – fie bloc electoral cu comunistii, fie ca formatiune separata. Vom face tot posibilul sa castigam urmatoarele alegeri parlamentare”, a afirmat el, adaugand ca, in toti cei 30 de ani de cand Republica Moldova si-a obtinut independenta, fortele de stanga au iesit pe primul loc in toate alegerile.

Dodon este insotit in Belarus de o delegatie de deputati, in frunte cu presedinta legislativului moldovean recent dizolvat, Zinaida Greceanii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: