Proaspat eliberat, inainte de termen, un puscarias a incercat sa-si violeze mama. A mai fost condamnat pentru inca trei violuri

news

Un barbat inchis pentru viol, din comunca bihoreana Soimi, a fost eliberat recent din inchisoare inainte de termen, prin bunavointa judecatorilor.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Beius au anuntat ca bihoreanul Petru Hera Cristea, in varsta de 46 de ani, a incercat, in seara de 10 octombrie, sa-si agreseze sexual mama. „In seara zilei de 10.10.2017, in intervalul orar 20.00 – 21.00, timp de aproximativ 30 – 40 de minute, aflandu-se in incinta locuintei din localitatea Borz, jud. Bihor, inculpatul Hera Cristea-Petru, a incercat prin costrangere sa intretina raporturi sexuale cu mama sa Hera Maria, a agresat-o fizic pe aceasta, cauzandu-i leziuni traumatice ce necesitau un numar de 3 – 4 zile de ingrijiri medicale, daca nu survin complicatii”, au transmis procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Beius, citati de Adevarul.

Barbatul a plecat de acasa si, pana in prezent, nu a fost gasit. La solicitarea procurorilor, vineri, 20 octombrie, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Beius a emis pe numele lui un mandat de arestare in lipsa, pentru 30 de zile, iar in baza mandatului, violatorul a fost dat in urmarire nationala.

“Inculpatul a plecat de la domiciliu, nefiind gasit pana in prezent. Parchetul de pe langa Judecatoria Beius a solicitat emiterea unui mandat de arestare in lipsa fata de inculpatul Hera Cristea Petru. Judecatoria Beius a emis mandat de arestare in lipsa fata de inculpat”, au anuntat procurorii.

Condamnat pana in prezent pentru trei violuri si tot atatea tentative, unele chiar cu talharirea victimei, Petru Hera Cristea a fost eliberat conditionat pe 21 septembrie, dupa ce a ispasit doua treimi din pedeapsa de 3 ani si 520 de zile de inchisoare, primita dupa ce, in 2014, a incercat sa violeze o oradeanca. Judecatoria Satu Mare a admis propunerea Comisiei de Specialitate a Penienciarului satmarean, unde violatorul era inchis.

In septembrie 2010, Hera a incercat sa violeze o oradeanca de 22 de ani pe podul CFR dintre cartierul Dragos Voda si strada Facliei. A prins-o de gat, a trantit-o la pamant si s-a urcat pe ea, incercand s-o dezbrace. Spre norocul tinerei, intamplarea a fost surprinsa de doi adolescenti care au salvat-o si l-au si prins pe obsedat, predandu-l Politiei. Barbatul era la al doilea atac in cateva luni.

In ianuarie, incercase sa siluiasca o femeie in varsta din Rieni, mama a unui politist oradean. Victima s-a aparat, l-a zgariat si lovit, asa ca maniacul a renuntat la ideea violului, incercand s-o oblige la sex oral. N-a reusit nici asta: femeia l-a muscat si apoi a fugit. Pe 17 mai 2014, in duminica Pastelui, la ora 5 dimineata, Hera a urmarit o tanara oradeanca de 24 ani pe Podul Intelectualilor si, profitand ca in zona nu era nimeni, a incercat s-o violeze. Femeia a reusit sa scape doar pentru ca in zona a aparut un trecator, iar agresorul a fugit, fiind prins dupa doua ore cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din centrul orasului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: