„Proasta pamantului” s-a dumirit peste noapte: „Legal, nu-l putem suspenda pe Klaus Iohannis acum”

politica

Viorica Dancila s-a razgandit peste noapte. Ea a anuntat luni ca presedintele Iohannis nu mai poate fi suspendat, intrucat legea nu permite aceasta miscare cu sase luni inainte de alegeri.

„Din punct de vedere constitutional, al juramantului pe care l-a depus si nu si-l respecta, al modului in care se pozitioneaza fata de romani si Romania, dl presedinte Iohannis ar trebui suspendat. Din punct de vedere legal, nu putem face acest lucru cu sase luni inainte de alegeri”, a declarat Dancila luni, intr-un interviu pentru DC News.

„Este o situatie dificila pentru Romania. Pe langa incalcarea Constitutiei, pe langa faptul ca nu isi indeplineste rolul de mediator, ci are un rol de instigator la ura si dezbinare, actioneaza ca un presedinte de partid. Domnul Iohannis are o aroganta in a se adresa romanilor, in a da ordine, de parca Romania ii apartine, iar dansul ar fi comandantul suprem. A aruncat Romania in haos!”, a mai spus Dancila.

Prim-vocepresedintele PNL a catalogat-o pe Dancila drept „proasta pamantului” in urma anuntului acesteia privins intentia de suspendare a lui Iohannis.

„Prima data cand sunt nevoit sa o fac pur si simplu PROASTA pamantului. Nu am vazut asa ceva in viata mea! Rusine maxima pentru PSD si pesedisti ca au ajuns sa fie condusi de o astfel de creatura”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a anuntat, duminica seara, ca „ia in calcul” suspendarea din functie a presedintelui Klaus Iohannis.

Intrebata de Mircea Badea, la Antena 3, de ce PSD nu il suspenda, „saptamana viitoare”, pe Klaus Iohannis deoarece „a incalcat” Constitutia, Dancila a raspuns ca „ia in calcul acest lucru”.

„O sa luam in calcul si acest lucru”, a declarat Dancila la Antena 3.

„Avem acest intrument, o sa discut cu colegii mei. O sa discut cu colegii mei, luam in calcul si suspendarea presedintelui, pentru ca, atata timp cat cer fiecarui cetatean sa respecte Constitutia, nu poate ca cel care trebuie sa fie un exemplu pentru ceilalti sa incalce legea fundamentala”, a subliniat Dancila.

„Ce a facut si face presedintele este de neacceptat si ar merita suspendarea in clipa urmatoare. Luam in calcul suspendarea presedintelui, este inainte de alegerile prezidentiale, o sa spuna ca ne este frica de o confruntare cu domnia sa. Pe de alta parte este foarte greu acum, cand avem un guvern interimar, sa mai suspendam si presedintele. Vom pune in balanta aceste doua situatii si vom vedea impreuna cu colegii ce solutie gasim”, a mai spus Dancila.

Mai mult despre:


Comentarii: