PROBELE care au dus la arestarea lui Oprescu: Interceptari, inregistrari audio si video

news

Procurorii DNA au ca probe in dosarul de coruptie al primarului Sorin Oprescu interceptari ale convorbirilor telefonice, inregistrari video si audio, fotografii, precum si localizare prin mijloace tehnice.

Tribunalul Bucuresti a dat publicitatii joi motivele pentru care a decis pe 7 septembrie arestarea preventiva a lui Sorin Oprescu pentru luare de mita.

In motivare sunt enumerate si mijloacele de proba administrate de procurori in dosarul lui Sorin Oprescu.

„Situatia de fapt rezulta din coroborarea mijloacelor de proba administrate in cauza, respectiv a declaratiilor martorilor denuntatori si cea a suspectului… cu rezultatul masurilor de supraveghere tehnica autorizate si puse in aplicare in cauza, administrate ca mijloace de proba (convorbiri telefonice, supraveghere audio, video si prin fotografiere, precum si localizarea prin mijloace tehnice), in conformitate cu prevederile art. 138 si urm. din C.pr.pen., cu documentele puse la dispozitie de denuntatori cu privire la contractele derulate, cu procesele-verbale intocmite in cauza, in special cele de efectuare a perchezitiilor si cele de inseriere a bancnotelor, dar si cu declaratia martorei…”, se arata in motivare.

Astfel, la dosar exista o inregistrare a dialogului purtat de Sorin Oprescu cu persoana care i-a adus banii in locuinta sa din localitatea Ciolpani, judetul Ilfov.

„Ca inculpatul cunostea provenienta ilicita a sumei de bani primita, rezulta in mod clar din continutul dialogului purtat cu…, in locuinta sa, cand imediat dupa remiterea banilor spunandu-i-se… Intrebat cu privire la acest aspect, inculpatul O.S.M. (Oprescu Sorin — n.r.) a declarat in fata judecatorului ca nu a auzit particula…, intrucat la acel moment il conducea spre iesire pe… Explicatia data de inculpat nu poate fi credibila avand in vedere ca informatia primita de la denuntator… nu este deloc ampla, iar fraza este extrem de scurta, pentru a putea fi asimilata in intregime, cu foarte multa usurinta. In plus, din procesul-verbal incheiat cu acea ocazie, rezulta ca P.B.C. (Popa Bogdan — n.r.) a rostit aceasta fraza in timp ce ii inmana inculpatului O.S.M… in care se afla suma de bani, iar raspunsul inculpatului ‘…’ a sosit cu promptitudine”, se mai arata in motivare.

„Este, de asemenea, de necontestat faptul ca inculpatul O.S.M. (Oprescu Sorin — n.r.) si-a insusit aceasta suma de bani primita de la denuntatorul…, sens in care exista la dosarul cauzei. (…) De altfel, audiat in fata judecatorului de drepturi si libertati, inculpatul O.S.M. nu a contestat acest fapt. Totodata, probele administrate in cursul urmaririi penale, contureaza teza potrivit careia, inculpatul O.S.M. a primit de la P.B.C. suma de 25.000 euro cu titlu de mita si nu cu titlu de ‘imprumut’, asa cum a sustinut inculpatul in mod cu totul neconvingator, in fata judecatorului”, se arata in motivare.

Judecatorii mai sustin in motivare ca Sorin Oprescu nu a contestat faptul ca a primit bani de la denuntator.

„In concluzie, din probele existente la dosarul cauzei, astfel cum au fost expuse mai sus, judecatorul de drepturi si libertati retine ca inculpatul O.S.M. a cunoscut provenienta ilicita a sumei de 25.000 euro, pe care a primit-o de la denuntatorul…, cu titlu de contraechivalent al prestatiei sale, aceea de a asigura stabilitatea functiei publice detinute de…, prin incalcarea obligatiilor ce ii reveneau in calitate de primar al municipiului Bucuresti”, se mai arata in motivarea magistratilor.

Pe 7 septembrie, magistratii Tribunalului Bucuresti au admis propunerea DNA de arestare preventiva a lui Sorin Oprescu, insa decizia nu este definitiva, iar primarul a facut contestatie.

Sorin Oprescu a fost retinut in noaptea de sambata spre duminica, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: