„Problema PSD este ca sunt prea putini morti. Daca erau zeci de mii era paradis pentru PSD”. CTP, discurs dur. PSD, actiuni care il confirma

analize

Cristian Tudor Popescu a declarat, la Europa FM, ca PSD isi doreste un numar cat mai mare de decese provovate de COVID 19 pentru a obtine apoi capital electoral. PSD a inceput marti o campanie mediatica in care le spune romanilor ca au la dispozitie trei zile in care nu va mai exista nicio restrictie.

„Problema lor, a PSD-ului, ALDE, Pro Romania, problema lor principala, foarte deranjanta pentru ei, este ca numarul de morti se scrie cu trei cifre in Romania. Si nu cu patru, macar cu patru dom’le.  Cu cinci ar fi fost paradisul.

Ia sa fi avut si noi aici macar un 30.000 de morti, acum. Pai nu mai aveau nevoie de hotararile CCR cu amenzile, de a spune de cinci ori pe zi ca nu se testeaza destul, de Comisia Sparanghel si toate povestile astea. Atunci era simplu: ‘Guvernul criminal, iata oamenii au murit din pricina nenorocitilor, a criminalilor, a incompetentilor’. Era foarte simplu. Asta e problema, daca nu ai mai multi morti, vii acum ca poate sunt mai multi morti decat sunt in aceste statistici. Atunci vedem toate aceste sarituri la gat ale PSD-ului fata de guvern care vin sa compenseze aceasta lipsa: nu avem destui morti”, a declarat CTP la Europa FM.

Aceste declaratii au fost facute luni. Marti, PSD a inceput o ampla campanie mediatica in care, sub pretextul ca arata „prostia” Guvernului PNL, le aduce la cunostinta romanilor ca vor putea sa faca ce vor, fara niciun fel de restrictii, in perioada 15-17 mai.

„In perioada 15-17 mai vom marca ‘ZILELE PROSTIEI’ Guvernului Orban! Trei zile in care nu se pot aplica restrictii pentru prevenirea pandemiei, din cauza unei gafe monumentale a Guvernului PNL!

Au trimis legea starii de alerta prea tarziu la Parlament! Cu tot efortul senatorilor si deputatilor de a o vota in cel mai scurt timp, din cauza unor termene procedurale obligatorii, legea nu poate intra in vigoare mai devreme de 18 mai!

In lipsa unor REGULI CLARE, va creste riscul de transmitere a coronavirusului. In aceste 3 zile, se poate anula tot efortul colectiv facut timp de doua luni! Doar din prostia Guvernului Orban!”, anunta PSD pe pagina oficiala de Facebook.

Putin probabil ca romanii sa fi aflat despre aceasta „gafa” si „prostie” daca PSD nu i-ar face o asemenea publicitate inainte de 15 mai, indemnandu-i practic sa nu mai respecte nicio regula in cele trei zile. Daca tot a idenficat aceasta „prostie”, PSD ar fi putut sa o reclame dupa 17 mai, daca ar fi fost cu adevarat preocupat de sanatatea romanilor.

Unul dintre cei care contribuie la amplificarea informatiei este si celebrul senator Niculae Badalau.

„Doar din cauza prostiei Guvernului PNL s-a ajuns in acest haos. Nimeni nu stie nimic despre ceea ce va urma. Au avut la dispozitie 3 saptamani sa vina cu un proiect de lege care sa intre in vigoare in timp util. Nu au facut acest lucru si au creat singuri posibilitatea de a avea o perioada de 3 zile fara reglementare.

Nu putem sa nu ne intrebam ce se poate intampla timp de trei zile in care, practic, nu vor mai exista reguli pentru protejarea populatiei. Din pacate, se poate ajunge la adevarate tragedii din cauza ireponsabilitatii Guvernului liberal.

Singurul lucru de care s-au preocupat a fost de a-si crea conditiile pentru a continua ceea ce au facut in starea de urgenta: achizitii publice fara transparenta, numirea oamenilor de partid in functii, fara pregatirea necesara si fara concurs etc.

Asta arata cat de mult ii intereseaza de fapt siguranta si sanatatea romanilor si cat afacerile de partid!”, a sustinut Badalau pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca este nevoie urgenta de proiectul de lege al Guvernului care cuprinde masurile pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 in situatia de alerta si a solicitat Parlamentului sa decida in cazul acestui act normativ cu „maxima celeritate”.

„Este nevoie urgenta de aceasta lege si solicit Parlamentului, parlamentarilor sa decida pe aceasta lege cu maxima celeritate”, a spus seful statului, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

Seful statului a avut, marti, la Palatul Cotroceni, o sedinta privind masurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

Comisia juridica a Senatului a acordat marti raport de admitere cu amendamente proiectului de lege al Guvernului care cuprinde masurile pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 in situatia de alerta, care va fi instituita dupa incetarea starii de urgenta.

George Dirca (USR), membru al Comisiei juridice, a declarat, marti, pentru Agerpres, ca dezbaterea in comisie a durat aproximativ 5 ore si au fost formulate si adoptate mai multe amendamente.

Proiectul urmeaza sa fie votat de Senat. Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Mai mult despre: ,

Comentarii: