Probleme grave si la spitalul din Arad. Zeci de cadre medicale au intrat in izolare

news

Aproximativ 30 de cadre medicale de la Spitalul Judetean de Urgenta Arad sunt in autoizolare timp de 14 zile, dupa decesul pacientului de 64 de ani infectat cu coronavirus, spune liderul Sanitas Arad, Otinel Sandru, care semnaleaza lipsa testarii si faptul ca „echipamentele de protectie sunt de pe o zi pe alta”.

Liderul Sanitas Arad, Otinel Sandru, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, ca aproximativ 30 de cadre medicale de la Spitalul Judetean sunt in autoizolare timp de 14 zile, precizand ca este vorba despre cadre medicale de la Unitatea de Primire Urgente si ATI.

„Undeva la aproximativ 30 de persoane (…) Au fost prelevate teste, inca nu avem rezultatul pentru personalul medical, speram cu sufletul la gura ca vor veni negative”, a spus Otinel Sandru.

El a adaugat ca activitatea spitalului nu este afectata prin faptul ca acesti angajati nu mai lucreaza.

Liderul sindical a semnalat ca echipamentele de protectie in spital sunt „de azi pe maine”: „Echipamente de protectie avem la nivel de avarie, insuficient nevoilor unui spital judetean in contextul unei crize privind coronavirusul. (…) Echipamentul complet privind coronavirusul se distribuie cu greutate, de azi pe maine, nu avem siguranta ca maine avem”.

„Problema cea mai mare este lipsa testarii oamenilor, bolnavilor care se adreseaza spitalului si implicit riscul de infectare in masa a cadrelor medicale”, a mai declarat liderul Sanitas Arad.

Mai mult despre: ,


Comentarii: