Probleme si in Marea Britanie pentru fratii Tate: Instanta din Romania i-a lasat sa se plimbe liberi, cea din Marea Britanie ii acuza ca sunt „evazonisti in serie”

externe

Fratii Andrew si Tristan Tate sunt acuzati ca nu au platit impozitul pe incasari de 21 de milioane de lire (26 milioane dolari) obtinute din afacerile lor online, relateaza luni DW.

La tribunal a fost initiata o actiune civila potrivit careia cei doi frati si o femeie identificata doar drept „J” au fost numiti „evazionisti in serie”. Potrivit plangerii, acestia nu au platit nicio taxa in nicio tara pe venituri de 21 de milioane de lire obtinute din afaceri online intre 2014 si 2022 – bani proveniti din vanzari de produse online si din activitati pe OnlyFans.

Andrew Tate si Tristan Tate sunt evazionisti in serie, a subliniat avocata Sarah Clarke, care reprezinta politia, precizand ca se refera atat la plata impozitului cat si a TVA.

Clarke s-a referit la un video postat de Tate online in care afirma ca pe cand locuia in Anglia a „refuzat sa plateasca taxe” iar strategia lui a fost de a „ignora, ignora, ignora, pentru ca intr-un final (datoriile) dispar”.

Potrivit acesteia, fratii Tate au deschis „un numar urias de conturi bancare” in Regatul Unit, dintre care sapte au fost blocate.

Conturile au fost folosite „ca mecanism de mutare a veniturilor din afaceri”, sustine politia.

Fratii Tate sunt acuzati de eludarea platii taxelor si spalare de bani atat in Marea Britanie cat si in Romania, a notat politia. Acestia ar fi alimentat cu milioane de lire un cont pe numele J si au deschis un al doilea cont pe numele acesteia, desi ea nu avea niciun rol in afacerile lor.

Politia a evocat de asemenea o plata de 805.000 de lire in contul de Revolut al asa-numitei J, suma din care 495.000 de lire au ajuns ulterior la Andrew Tate si 75.000 intr-un alt cont pe numele lui J si care au fost apoi transferati in criptomonede.

Cazul din Londra a fost initiat la cateva zile dupa ce o instanta din Romania a ridicat interdictia de calatorie a celor doi frati care acum se pot plimba liberi prin Europa in asteptarea inceperii procesului de trafic de persoane.

Fratii Andrew si Tristan Tate si doua complice au fost trimisi in judecata in iunie 2023 pentru constituirea unui grup infractional organizat in vederea comiterii pe teritoriul Romaniei, dar si al altor state, precum Statele Unite ale Americii si Marea Britanie, a infractiunii de trafic de persoane. In aprilie, Tribunalul Bucuresti a decis ca procesul poate incepe insa fratii Tate au facut apel si acesta este in pronuntare.

Andrew Tate care de obicei epateaza cu averea personala in mediul online, s-a intrebat unde sa plece mai intai si cu care masina: „Pentru prima data in aproape trei ani, judecatorii au decis ca pot parasi Romania. Deci, plecam cu [Ferrari] SF90 in Italia? Cu [Maserati] MC20 la Cannes? Cu [Ferrari] 812 Competizione la Paris? Unde ma duc?”, a scris el.

„Acum sunt liber sa fac un turneu in jurul lumii. Un turneu pentru tati”, a spus el intr-o postare ulterioara, cautand sa-si promoveze criptomoneda cu porecla pe care o foloseste adesea pentru el insusi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: