Probleme si la Brasov in 19 sectii, USR cere renumararea voturilor. Allen Coliban: „Este dreptul nostru sa cerem clarificari si o rezolvare din partea BEM”

politica

Reprezentantii USR Brasov cer renumararea voturilor pentru Primaria si pentru Consiliul Local Brasov, in urma nenumaratelor sesizari facute de reprezentantii din sectii si de candidatii care au supravegheat numararea voturilor. Acestia au atras atentia asupra mai multor abateri de la procedura legala de numarare a voturilor.

Potrivit comunicatului de presa al USR, sesizarile atrag atentia ca modalitatea de numarare a voturilor in multe sectii a prezentat abateri de la procedura legala, buletinele nefiind desfacute si impartite de catre presedinte si trecand prin mai multe maini inainte de a fi sortate.

De asemenea, au existat sectii in care cheile de control au aratat erori, cazurile fiind rezolvate fara clarificare cu membrii comisiei. In plus, au existat numeroase sesizari privind prezenta pe listele de alegatori a unor persoane decedate.

„Pentru ca exista aceste intrebari si un cadru legal in care putem solicita un raspuns, tinand cont si de semnalele si sesizarile primite in ultimele zile, ne simtim datori sa le semnalam autoritatilor electorale, al caror rol este sa clarifice toate aceste aspecte si sa se pronunte asupra impactului pe care erorile semnalate l-au avut asupra rezultatului final. Este dreptul nostru sa cerem clarificari si o rezolvare din partea BEM”, a declarat Allen Coliban, primarul USR al Brasovului, conform sursei citate.

Contestatiile formulate descriu incalcari ale procedurilor legale stipulate in Legea nr. 115/2015 pentru organizarea si desfasurarea alegerilor. Printre acestea se numara nerespectarea modului de deschidere si prezentare a buletinelor de vot, supravegherea insuficienta a procesului de votare si nereguli in numararea voturilor, fapte care aduc atingere integritatii procesului electoral.

Astfel de probleme au fost raportate in sectiile de vot nr. 9, 17, 24, 34, 35, 37, 52, 75, 83, 84, 105, 123, 124, 143, 156, 165, 166, 167 si 172.

„Solicitam interventia prompta a autoritatilor electorale pentru a ne asigura ca rezultatele alegerilor reflecta cu fidelitate vointa electoratului din municipiul Brasov, respectand principiile de baza ale democratiei si drepturilor constitutionale ale cetatenilor de a alege. Vom apela la toate mijloacele legale pentru a elucida toate neregulile”, a declarat Irineu Darau, presedintele filialei judetene USR Brasov.

Contestatiile depuse au fost insotite de capturi de ecran si inregistrari video care sustin neregulile mentionate. USR Brasov solicita autoritatilor responsabile sa analizeze inregistrarile video din sectiile de vot amintite pentru a verifica neregulile raportate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: