Proces verbal de amenda: „A scandat ‘proasta, analfabeta, hotii’ la adresa unor demnitari”. Jandarmeria a dat 700 de lei amenda pentru aceste „expresii jignitoare”

politica

Jandarmeria le-a dat cate 700 de lei amenda protestatarilor din Constanta care, in urma cu o saptamana, au scandat „Proasta” si „Analfabeta” in timul vizitei Vioricai Dancila.

Sapte demonstranti care au fost prezenti la Centrul Cultural Jean Constantin, la sedinta PSD Constanta din 30 august, au fost legitimati de jandarmi si li s-a comunicat ca trebuie sa paraseasca zona, altfel vor fi amendati. Oamenii au refuzat si s-au trezit acasa cu amenda de 700 lei fiecare.

„Eu am avut o pancarta cu: ‘Veti ajunge dupa gratii / Mama voastra de pramatii!’ si pe verso ‘Noi suntem puhoiul / Voi sunteti puroiul!’. N-am avut nicio problema pana la plecarea Vioricai Dancila, cand brusc am fost inconjurati de jandarmi si legitimati in vederea amendarii. Noi am fost 8-10 insi, ei… in jur de 30-40 de jandarmi si politisti, plus o gramada de dubiosi in civil. Da, au tabarat pe noi imediat dupa ce a plecat masina in care erau ea, Fifor si inca cineva pe care nu l-am vazut. Evident, nu a vrut sa se murdareasca pe maini“, relateaza Laurentiu Ion, unul dintre protestatari, pentru Adevarul.

Iata a scris Jandarmeria in procesul verbal de amenda: „Susnumitul a scandat si afisat expresii jignitoare respectiv ‘proasta, analfabeta, hotii’ la adresa unor demnitari si a participantilor la o intrunire organizata la Centrul Cultural Jean Constantin etc“.

Mai mult despre: ,

Comentarii: