Procesul „beizadelei ucigase” incepe astazi la Mangalia. Vlad Pascu va fi audiat prin videoconferinta, pentru ca a refuzat sa dea cu ochii de parintii studentilor pe care i-a ucis

news

proces, 2 Mai, cerere de stramutare, respinsa, judecatoare, guma de mestecat

Primul termen, pe fond, al procesului in care este implicat Vlad Pascu, tanarul care a ucis vara trecuta doi studenti in timp ce circula cu masina drogat si baut, in localitatea 2 Mai, va avea loc azi la Judecatoria Mangalia. Desi toate partile implicate au fost chemate in fata magistratilor, Vlad Pascu nu se va prezenta la instanta, el fiind audiat prin videoconferinta.

Judecatorii i-au citat pe parintii Robertei Dragomir si ai lui Sebastian Olariu, studentii omorati de tanarul inconstient care a urcat drogat la volan. De asemenea au fost chemati in fata instantei si cei trei tineri raniti in accidentul rutier, dar si reprezentantii spitalelor din Mangalia si Bucuresti unde acestia au primit ingrijiri medicale.

Potrivit unor surse judiciare, Vlad Matei Pascu ar putea cere in fata magistratilor sa fie judecat in procedura simplificata, adica sa recunoasca toate faptele din rechizitoriu si sa beneficieze astfel de o reducere de pedeapsa, pentru ca scuteste statul de un proces.

Chiar si asa, datorita Legii Anastasia, el nu poate evita o pedeapsa cu executare, chiar daca la ultimele sale aparitii in fata magistratilor a afisat o atitudine smerita si a cerut sa fie plasat in arest la domiciliu, ca sa se poata pregati pentru a urma cursurile unei facultati.

El a incercat sa stabileasca o intalnire prin mediator cu parintii studentilor, ca sa discute despre pretentiile materiale pe care acestia le-ar putea avea, insa parintii  victimelor au refuzat sa participe.

Mai mult de atat, parintii Robertei au spus ca ii vor da in judecata si pe politistii care l-au oprit pe Pascu inainte de tragedie, dar l-au lasat apoi sa plece, pentru ca nu au respectat procedurile. Aparatorul familiei Robertei Dragomir, Adrian Cuculis, va cere astazi judecatorilor ca incadrarea juridica a faptei comise de Pascu sa fie de omor si tentativa de omor, asa cum a cerut si procurorilor inainte de intocmirea rechizitoriului.

Vlad Pascu este judecat la acest moment pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, conducere sub influenta substantelor psihoactive si fuga de la locul accidentului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: