Procesul lui Dragnea. Zegrean spune adevarul pe sleau: judecatorilor le-a fost frica. „Este inspaimantator”

news

Fostul presedinte al CCR, Augustin Zegrean, considera ca CCR si ICCJ isi paseaza responsabilitatea, neavand curaj sa isi asume o decizie, desi lucrurile in acest proces sunt clare. Mai mult, el se intreaba care mai este rolul completurilor de 5 si daca nu cumva este o discriminare pozitiva in favoarea celor pe care trebuie sa ii judece, adica a demnitarilor.

„Curtea Constitutionala a amanat ca sa vada ce da instanta suprema, iar instanta suprema a zis ‘hai ca va pacalim noi, ca sa vedem ce faceti voi’. In acest proces lucrurile sunt foarte clare, dar fiecare asteapta ca celalalt sa le declare neclare ca sa scape el. Este sub nivelul la care ar trebui sa se desfasoare lucrurile. Nu e in regula ca 5 judecatori sa dea o astfel de decizie. Pai atunci de ce mai trebuie aceste completuri de 5 judecatori? Si ministrii, si parlamentarii, toti demnitarii ar trebui judecati de instantele obisnuite, pentru ca este o discriminare pozitiva in favoarea lor. Ei sunt judecati de 3 judecatori la instanta de fond si de 5 la instanta de apel, iar oamenii obisnuiti sunt judecati in fond de un judecator si de doi in apel. De ce trebuie sa beneficieze ei de 5 judecatori, ca sa poata invarti lucrurile mai bine?”, a spus Zegrean pentru hotnews.ro.

Fostul presedinte al CCR mai spune ca decizia data astazi „descalifica definitiv aceste completuri de 5, daca mai era nevoie”, si, pana la urma, este „o decizie de descalificare a justitiei”.

„Justitia nu ar trebui sa se teama. Au toate garantiile procesuale si legale sa nu se teama de nimic si totusi se tem. Asta este inspaimantator, pentru ca un judecator speriat este mai rau decat un judecator corupt”, subliniaza Zegrean.

Scenariul sau: CCR va decide ca sunt nelegal constituite completurile de 3 judecatori, iar la termenul viitor al procesului lui Liviu Dragnea magistratii vor trimite cauza spre rejudecare la completul de 3 judecatori. Intre timp, pana cand acele completuri specializate se formeaza si se reia procesul, faptele se prescriu.

„Nu au fost motive de amanare nici la CCR, nici la ICCJ. Nu vor sa judece, clar, si nu vor sa isi asume raspunderea nici unii, nici altii”, este concluzia fostului sef al CCR.

Luni la Inalta Curte de Casatie si Justitie ar fi urmat sa fie, teoretic, ultimul termen al procesului angajarilor fictive, in care Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta la trei ani si jumatate de inchisoare.

Dragnea a obtinut insa o noua amanare, urmatorul termen fiind stabilit pentru 20 mai. In 19 aprilie este asteptata o decizie a Curtii Constitutionale privind completurile specializate de 3 judecatori.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: