Proclamatia de la Bistrita. Dancila, discurs de prezidentiabil, a copiat vorbele lui Dragnea: „Sa nu lasam ca noi romanii sa fim dominati de ura”

politica

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a sustinut un discurs la Bistrita, in cadrul conferintei judetene de alegeri a filialei PSD, in care a lansat numeroase atacuri la adresa Opozitiei. Discursul lui Dancila avea numeroase elemente ale unui program politic de prezidentiabil.

„Sa vedem care sunt greselile care s-au facut, care sunt gresedile locale, care sunt greselile la nivel national.

Un lucru este clar: USR si PNL nu au castigat alegerile. PSD a pierdut alegerile. Si pentru a putea aduce PSD spre victorie, trebuie sa vedem unde am gresit, cum putem repara aceste greseli, sa invatam din greselile facute si impreuna sa gasim drumul pentru a merge mai departe

(…) Cred ca nu am comunicat bine. Au comunicat foarte bine cei care au tipat mai tare, care au jignit, care nu au venit cu un proiect pentru oameni, cu o formula de guvernare. Dar de fiecare data pot sa-si dea doctoratul in critici si jigniri.

(…) Sa nu lasam sa fie dezbinata societatea romaneasca. Sa nu lasam ca noi romanii sa fim dominati de ura. (…) Romanii s-au saturat de cearta, s-au saturat de cuvinte urate”, a declarat Dancila.

Marti, CEX al PSD va decide cine va fi candidatul la Presedintie.

Digi24 a dat publicitatii rezultatele din sondajele de opinie comandate de PSD privind cel mai potrivit candidat la Presedintie. Gabriela Firea se situeaza pe primul loc, insa Dancila insista sa fie ea candidat pentru Cotroceni.

La intrebarea „Care credeti ca ar trebui sa fie candidatul PSD la alegerile Prezidentiale, Gabriela Firea are 26%, Calin Popescu Tariceanu – 20%, Victor Ponta – 11%, Viorica Dancila – 10%, Eugen Teodorovici – 6%, Liviu Plesoianu – 5%, Ecaterina Andronescu – 5%, Olguta Vasilescu – 5%, Mihai Fifor – 4%, Serban Nicolae -3%, Sorina Pintea – 2%.

Cu toate acestea, Dancila insista sa fie ea candidatul PSD la prezidentiale.

Viorica Dancila a convocat CEX al PSD pentru ziua de marti, cu intentia de a se anunta pe sine drept candidat la alegerile prezidentiale. Urmeaza Congresul pentru validarea statutara a candidatului PSD la prezidentiale, programat pentru data de 3 august.

Comentarii: