Procuroarea lui Dragnea, Alexandra Lancranjan, mesaj fabulos privind modificarile dorite de PSD si ALDE la codurile penale. Ironie taioasa: „Puneti mana pe carte”

news

Alexandra Lancranjan, procurorul DNA care se ocupa de dosarul in care Liviu Dragnea este acuzat de constituire de grup infractional organizat, ironizeaza propunerile de modificare a codurilor penale, spunand ca „orice student in primul an la Facultatea de drept este un geniu prin comparatie” cu autorii acestora.

„De foarte multe ori le reprosez, in gluma, cursantilor ca nu au imaginea clara a modului in care este construit procesul penal si ca nu pot aprecia in profunzime cum se desfasoara. Dupa lecturarea propunerilor de modificare a C. pen. si C.proc.pen. imi dau seama ca orice student in primul an la Facultatea de drept este un geniu prin comparatie.

Legiuitorului, care doreste clasarea cauzei dupa 1 an daca nu a fost identificat autorul infractiunii, ii recomand sa citeasca textele privind prescriptia raspunderii penale, sa invete sa coreleze articolele din coduri si sa intrebe macar cate talharii au fost solutionate dupa 1 an de la sesizare sau sa citeasca dosarele de omor in care ai reusit sa gasesti autorul dupa 5-10 ani.

Later edit: Criteriul ‘castigului material’ vazut ca singurul de natura sa determine gravitatea unei fapte poate fi adoptat doar de un om a carui lume este atat de meschina si mica incat nu intelege alte valori.

In rest… #punetimanapecarte”, a scris Alexandra Lancranjan pe Facebook.

Comisia speciala pentru legile justitiei, condusa de fostul ministru Florin Iordache, incepe joi, de la ora 11:00, dezbaterea proiectelor de modificare a Codului Penal, Codului de procedura penala si a Codului de procedura civila. Cele trei proiecte au fost depuse miercuri la Parlament, iar modificarile Codului Penal si Codului de procedura penala au provocat numeroase critici.

Joi, proiectele vor fi prezentate in comisie, care va decide si cu privire la autoritatile, asociatiile sau persoanele care urmeaza a fi invitate in perioada urmatare, precum si asupra programului de lucru.

Proiectul de modificare a Codului Penal prevede ca emiterea, aprobarea sau adoptarea de acte normative nu constituie infractiunea de ajutor dat faptuitorului in scopul impiedicarii sau ingreunarii cercetarilor intr-o cauza penala, tragerii la raspundere penala, executarii unei pedepse sau masurii privative de libertate. Declaratiile publice facute de autoritatile publice sau functionari publici prin care, inainte de pronuntarea unei hotarari definitive de condamnare, o persoana este considerata vinovata se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Pentru a scapa de pedeapsa, mituitorul sau faptuitorul trebuie sa denunte fapta in cel mult 6 luni de la data savarsirii acesteia si inainte de a incepe urmarirea penala. Se abroga articolul privind neglijenta in serviciu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: