Procuroarea lui Dragnea revine cu un nou mesaj, cat de periculoase sunt amendamentele PSD-ALDE: „Tu ce ai spune daca persoana de care iti este frica te-ar privi in fiecare secunda din audiere?”

news

Procurorul Alexandra Lancranjan publica un nou mesaj pe Facebook in care exemplifica cu o situatie concreta cat de periculoase sunt amendamentele pe care PSD si ALDE le-au initiat la Codul Penal.

„De ce te afecteaza pe tine modificarile Codului de procedura penala? #2

Ioana este intr-o relatie abuziva de cativa ani. In fiecare zi este jignita si amenintata de partenerul ei si convinsa ca nu poate sa iasa din acest calvar. Intr-o zi lucrurile degenereaza si Ioana ajunge la spital in urma batailor.

Procurorul deschide o ancheta penala. Legea acum il obliga sa ia masuri pentru a proteja victima. Ioana este audiata cu privire la cele intamplate si incurajata sa spuna ce i s-a intamplat deoarece este in siguranta.

Modificarile Codului de procedura penala dau posibilitatea suspectului de a fi prezent la audierea Ioanei. De maine Ioana va fi nevoita sa declare stiind ca agresorul este in fiecare moment in aceeasi camera!

Desi victimele trebuie protejate! Ne spune tot o Directiva! Iar drepturile suspectului erau aparate prin prezenta avocatului

La fel se poate intampla in cazul traficului de persoane, a victimelor violentei, in cazul gruparilor infractionale!

Tu ce ai spune daca persoana de care iti este frica te-ar privi in fiecare secunda din audiere?, a scris Lancranjan pe Facebook.

Profitand de transpunerea directivei Parlamentului European privind prezumtia de nevinovatie si a dreptului de a fi prezent la proces, PSD, ALDE si UDMR au propus o serie de amendamente la Codul Penal si la Codul de procedura penala.

Dezbaterile au inceput joi, de la ora 11.00, in cadrul Comisiei Iordache.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: