Procuror, apel la ratiune in cazul crimelor de la Caracal: „Orice politist, chiar si cel mai ‘nenorocit’, daca ar sta in fata unei curti si ar auzi strigate de ajutor ar intra. Legea ii da voie”

news

Procurorul Antonia Diaconu aduce cateva precizari in cazul tragediei de la Caracal. Ea spune ca este imposibil de crezut ca politistii au asteptat in fata casei criminalului pana la ora 6.00 in conditiile in care s-ar fi auzit dinauntru tipetele fetei ucise.

„Va inchipuiti ca politistii cu girofare si lumini stateau in fata portii si criminalul actiona in continuare, desi avea politistii la usa?”, scrie Diaconu pe Facebook. „Daca facem politistii in corpore incompetenti si mai stiu eu cum, nu ne vom lovi decat de o disolutie a autoritatii care a inceput deja si asta nu profita nimanui”, subliniaza Diaconu.

Ea mai spune ca localizarile nu se fac „ca in serialele de pe Netflix”.  „Realitatea e alta si nu numai realitatea romaneasca”, subliniaza procurorul.

Postarea integrala:

Nu-mi permit niciodata sa comentez o ancheta in curs, dar acum trebuie lamurite niste date inainte de a se revolta din nou mii de oameni

1. Nimeni in afara de anchetatori – politisti si procurori – nu cunoaste toate datele anchetei

2. “Cineva” a zis ca politistii ar fi asteptat in fata unei porti, iar dinauntru s-ar fi auzit strigate. Nimeni nu confirma asta, nimeni nu stie cine a zis asta, nimeni din cei ce comenteaza nu a fost acolo, dar aproape toata lumea injura politistii pentru niste vorbe spuse de cineva, daca le- a spus. Fara nicio proba. E ca si cum as condamna pe cineva pentru ca asa vreau eu.

3. Orice politist, chiar si cel mai “nenorocit” cum ar spune unii, daca ar sta in fata unei curti si ar auzi strigate de ajutor ar intra. Legea ii da voie.

4. Perchezitiile s au facut intotdeauna intre 06.00- 20.00 cu anumite derogari. Nu e ceva nou.

5. Va inchipuiti ca politistii cu girofare si lumini stateau in fata portii si criminalul actiona in continuare, desi avea politistii la usa?

6. Ar fi super ca localizarile sa fie ca in serialele de pe Netflix unde cineva dintr un birou superdotat baga niste date in laptop si ii apare locatia cu precizie matematica si echipajele dotate la fel cu de toate ajung in 2 min la fata locului. Realitatea e alta si nu numai realitatea romaneasca.

7. Localizarea se face pe celule, adica pe niste zone extinse, care intr un oras, de exemplu se poate intinde pe lungimea unor strazi, bulevarde, cartiere, in functie de releele pe care se plimba semnalul. In zonele rurale poate fi mai complicat.

8. Daca facem politistii in corpore incompetenti si mai stiu eu cum, nu ne vom lovi decat de o disolutie a autoritatii care a inceput deja si asta nu profita nimanui.

9. Nimeni nu se joaca cand e vorba de victime minori.

10. Posibil sa fi fost greseli, dar nimeni nu le stie la momentul asta. Cerem anchete probate, dar ne aruncam sa dam verdicte fara minim de probatoriu.

11. Sunt foarte multe probleme, putine dotari, legislatie precara, oameni nepregatiti sau rau intentionati in functii importante, sa nu mai adaugam si noi alte probleme care poate nu exista. Sa invatam sa nu judecam, inainte de a asculta.

12. Este o tragedie incomensurabila, sa lasam ancheta sa curga. Sa nu mai credem in scenarii SF, sunt probe ce nu se mai pot schimba( apelurile la 112 se inregistreaza), deci adevarul va iesi la iveala.

Surse judiciare au declarat pentru „Adevarul” ca mai multe echipaje de politie s-au aflat la adresa corecta insa nu au intervenit timp de cateva ore.

„Cei de la 112, sau eu stiu cum s-a-ntamplat, au localizat apelul. Dupa telefon au venit la adresa, dar nu a intrat absolut nimeni, pentru ca dimineata la ora 4.00 se auzea – «Lasa-ma, ca ma omori! Lasa-ma, ca ma omori!». Au sunat vecinii la 112, au venit 3-4 echipaje de politie si s-au plimbat pe strada prin fata curtii pana la ora 6,00. La ora 6,00 au intrat in curte pentru ca atunci au obtinut mandat de perchezitie. Alexandra le-a spus la telefon ca este fata rapita cand astepta o masina de ocazie“, au declarat pentru „Adevarul” mai multe surse.

Politistii au descins vineri-dimineata la o locuinta din municipiul Caracal, in dosarul deschis in urma disparitiei adolescentei Alexandra Maceseanu. La adresa perchezitionata s-ar fi gasit, intr-un incinerator artizanal, oase calcinate, despre care politistii vor sa afle daca sunt umane si daca ar apartine celor doua fete disparute. Disparitia fetei a fost anuntata de parintii acesteia miercuri-seara, 24 iulie. Adolescenta, care a plecat din Dobrosloveni cu o masina de ocazie, nu a mai putut fi contactata pe telefonul mobil. O alta tanara, din judetul Dolj, a disparut tot din Caracal, in urma cu mai multe saptamani.

Mai mult despre:


Comentarii: