Procurorii DIICOT au descins la Primaria Iasi, ridica mai multe documente. Ce spune primarul Mihai Chirica

politica

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism se afla la Primaria Municipiului Iasi pentru a ridica mai multe documente, informatia fiind confirmata de primarul Mihai Chirica.

Potrivit edilului, oamenii legii ridica dosare cu documente ce vizeaza un contract de asociere din anul 2005.

„Nu sunt descinderi. Vor sa ridice niste documente pe care noi le-am trimis spre informare Parchetului referitor la un contract de asociere in participatiune din 2005. Au venit sa isi ia documentele. Mai exista in momentul de fata un pachet de documente trimise la ei. Probabil ca banuiti despre ce zona vorbim. Noi am sesizat institutiile statului si cred ca am facut bine”, a declarat jurnalistilor primarul Mihai Chirica, citat de Agerpres.

Conform unui comunicat al DIICOT si IGPR, descinderile au vizat destructurarea unei grupari specializata in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiunile de abuz in serviciu si fals intelectual, instigare la infractiunile de abuz in serviciu si fals intelectual, abuz in serviciu si omisiunea sesizarii.

In cauza s-a retinut faptul ca, in cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infractional organizat in vederea obtinerii, in mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul unei institutii publice, respectiv Primaria Iasi, pe care au construit blocuri de locuinte, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

De asemenea, a rezultat faptul ca activitatea infractionala a fost posibila prin acordarea sprijinului de specialitate de catre avocati, notari si functionari publici.

La sediile DIICOT si BCCO Iasi vor fi conduse, in vederea audierii, 23 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia de Operatiuni Speciale.

Actiunea a beneficiat de sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul BCCO Bucuresti, Bacau si Suceava, al politistilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Iasi si Serviciului pentru Actiuni Speciale Iasi. AGERPRES/(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin, editor online: Simona Arustei)

Mai mult despre:

Comentarii: