Procurorii DIICOT intreprind marti dimineata zeci de perchezitii in Bucuresti, Timis si Caras Severin, la indivizi suspectati ca ar fi fraudat aparatele de jocuri de noroc pentru a obtine castiguri mai mari

news

DIICOT, perchezitii, aparate de jocuri de noroc, fraudate, castiguri, Bucuresti, Timis

Zeci de perchezitii ale procurorilor DIICOT au loc marti dimineata in Caras Severin, Timis si Bucuresti la persoane suspectate de constituire a unui grup infractional organizat, frauda informatica si evaziune fiscala. Iata comunicatul integral al DIICOT:

La data de 12.12.2023, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Caras Severin impreuna cu politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras Severin pun in aplicare 26 de mandate de perchezitie domiciliara pe raza judetelor Caras Severin, Timis si municipiul Bucuresti si 26 de mandate de aducere, intr-o cauza penala privind savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integritatii datelor informatice, operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, frauda informatica si evaziune fiscala.

In baza probatoriului administrat s-a stabilit ca, in perioada septembrie 2019 – decembrie 2023, un numar de 26 de faptuitori din judetele Caras-Severin si Timis, administratorii si angajati ai doua societati comerciale din judetul Timis, precum si alte persoane au constituit un grup infractional organizat avand drept scop obtinerea unor sume importante de bani prin fraudarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine din mai multe locatii din judetele Caras-Severin,Timis, Arad si Hunedoara.

Astfel, membrii grupului infractional au intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc cu ajutorul unor dispozitive si programe informatice crescand in mod artificial castigurile care trebuiau acordate potentialilor jucatori. De asemenea, au modificat parametrii de acordare a Jackpot-ului si a procentajului de castig insusindu-si, in mod fraudulos, Jackpot-urile mari.

Organizarea in cadrul grupului era de tip piramidal, faptuitorii actionand pe trei paliere distincte. Primul avea in componenta patru leaderi cu functii de conducere in cadrul celor doua firme cu sediul in judetul Timis.

Cel de al doilea palier, de executie, era constituit din angajati ai firmelor care la comanda liderilor grupului se deplasau in locatiile unde se aflau aparatele de jocuri de noroc si interveneau asupra acestora prin folosirea unor chei speciale, dispozitive si alte accesorii.

Pe ultimul palier actionau faptuitorii care aveau calitatea de administratori (in fapt sau in drept) ai unor locatii in care erau instalate aparate de jocuri de noroc puse la dispozitie de liderii grupului infractional in baza unor contracte de participatiune/inchiriere.

Potrivit intelegerilor stabilite anterior, acestia anuntau membrii grupului infractional, care operau pe palierul de executie, despre incasarile masive la aparatele din salile administrate pentru a veni sa actioneze cu dispozitive in vederea fraudarii aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine.

Castigurile obtinute din activitatea infractionala au fost insusite si impartite in interiorul grupului de crima organizata.

Actiunea se desfasoara cu sprijinul politistilor din cadrul IGPR – Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate, Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, Serviciilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad si Mehedinti, Inspectoratului de Politie al Judetului Caras-Severin, Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, Inspectoratului Judetean de Jandarmi Caras-Severin, Gruparii de Jandarmi Mobila „Glad Voievod” Timisoara si specialistilor din cadrul DIICOT Serviciul Teritorial Timisoara .

Facem precizarea ca, pe parcursul intregului proces penal, persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de Procedura Penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: