Procurorii DNA au ajuns azi la adevaratul stapan al lui Tudorache: „Da, am avut o perchezitie dimineata acasa”

news

Procurorii DNA au perchezitionat joi, 19 noiembrie, domiciliul fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, potrivit declaratiei acestuia. Conform News.ro, ar fi vorba de perchezitii care au legatura cu actiunea de la Primaria Sectorului 1, in care a fost vizat si fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache.

„Da, am avut o perchezitie dimineata acasa. Procurorii mi-au spus ca e un dosar care s-a lucrat in rem si ca e mandat de perchezitie. S-a luat ieri de la Tribunalul Bucuresti mandat si au venit sa faca o perchezitie. Mi-au facut perchezitia. Nu am mai stat sa vina avocatii, ca nu aveam nevoie. Le-am zis cautati ce vreti. Nu avem nicio problema. Ce vreti dumneavoastra puteti sa cautati. Nu astept sa pierdem timpul cu avocatii. Dati-i drumul, daca tot ati venit. Au terminat si gata”, a explicat Vanghelie.

Intrebat de News.ro daca procurorii au ridicat ceva de la el de acasa, acesta a raspuns: „Da, dar nu niste documente intr-un vreun sens. Niste chestii mai vechi de la societatile mele, Societatea Bucuresti. Lucruri pe care le aveam prin casa. Diverse chestii. Nu stiu, niste facturi ce a cumparat sotia. Dar nu chestii senzationale. Lucruri din acestea normale”.

El a mai precizat ca este vorba de un dosar deschis in acest an, si procurorii i-au spus ca vizeaza fapte de abuz in serviciu si trafic de influenta.

„Am facut proces verbal de perchezitie. Da, dosarul este deschis in 2020. Nu imi dau seama cu ce are legatura. Cred ca tot pe baza vreunui denunt. Ce puteti crede? Eu am si plecat de acasa. Da, a durat un pic, vreo 2-3 ore. S-au uitat un pic au verificat. Inca nu inteleg despre ce este vorba. Nu stiu ce sa zic. Aflam in cateva zile. Lucrurile sunt in deplina miscare. Mie mi-au spus ca e vorba despre abuz in functie.

La mine nu scrie pe procesul verbal, pe documentele acelea – abuz in functie si trafic de influenta. Nu am auzit de coruptie. Dar eu stiu, poate acestea doua insumate fac coruptie. Nu imi dau seama. Inteleg ca dosarul e cu mai multe persoane. Nu mi-au zis ca eu sunt implicat cu abuz in functie sau trafic de influenta. Mi-au zis ca dosarul are la baza abuz in functie si trafic de influenta, din ce am inteles eu”, a conchis Marian Vanghelie.

Citeste si: Culisele bataliei de la Sectorul 1: „Tudorache e om de paie”. Cine este adevaratul stapan

Cosmin Alexandru a dezvaluit recent care sunt culisele razboiului disperat declansat de PSD Sector 1 pentru primarie. El spune ca Tudorache este doar un „om de paie”, el fiind sub controlul altcuiva.

„Pentru cine nu e apropiat de situatia din primaria sectorului 1 si urmareste ce se intampla de duminica incoace, e util de inteles ca Tudorache, actualul primar e, in multe privinte, un om de paie. Majoritatea serviciilor primariei sunt sub controlul lui Marian Vanghelie, fostul primar de la Sectorul 5, prin angajati. In unele birouri din primarie Tudorache nu are voie nici sa intre inainte sa ceara voie.

Asadar, ce vedem zilele astea nu sunt niste incercari disparate, ci doar unele disperate ale mafiei trans-sectoriale care detine controlul miliardelor de euro anuale Bucurestiului. Va fi foarte greu de omorat caracatita asta, mai ales ca in jumatate dintre sectoare ea va continua sa lupte cu acces si control direct pe resurse”, a explicat Cosmin Alexandru, un bun cunoscator al culiselor politice din Bucuresti, in timpul scadalurilor provocate de Tudorache imediat dupa alegerile locale.

Comentarii: