Procurorii DNA au ajuns la Federatia Romana de Fotbal unde cauta dovezi privind comisioane ilegale acordate in perioada 2006-2010

sport

Procurorii DNA au fost la sediul FRF, in cadrul unei anchete in derulare legata de anumite comisioane din perioada 2006-2010, au declarat pentru News.ro surse din cadrul federatiei.

Sursele citate nu au precizat daca procurorii au venit in urma sezizarii presedintelui FRF sau s-au autosesizat. Burleanu a facut dezvaluiri in ultimele saptamani privind decizii luate de Ionut Lupescu in perioada in care acesta era oficial al FRF.

Vineri, Burleanu, a publicat, pe site-ul sau, informatii despre ilegalitati care ar fi fost comise de contracandidatul sau la alegerile din 18 aprilie, Ionut Lupescu. Sub titlul „Povestea unui comision marca Lupescu”, Burleanu a scris ca fostul international a incheiat un contract, in 2009, cand era director in cadrul FRF, prin care a platit un comision unui apropiat.

Lupescu a semnat, in 2009, un contract intre FRF si Astra Bettings, care trebuia sa se intinda pana in 2011 si sa aiba o valoare de aproximtiv 400.000 de euro. Federatia a incasat numai 53.000 de euro pentru ca, la 31 iulie 2009, la cateva luni dupa semnarea contractului, Astra Bettings a pierdut licenta de organizare a jocurilor de noroc ca urmare a datoriilor cumulate catre Directia Generala de Administrare Fiscala si, ulterior, a intrat in faliment. FRF a platit un comision de 15 la suta din suma incasata din acest contract lui Daniel Smeada, PR manager din partea Astra Bettings, pentru intermedierea semarii intelegerii Burleanu afirma ca Daniel Smeada era partener de afaceri cu Anna-Claudia Lupescu, fiind din 2007 asociatul surorii directorului General FRF in firma TOP LINE MEDIA SRL, avand ca obiect de activitate publicitatea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: