Procurorii DNA au dat iama in conducerea PNL. Doi lideri importanti ai partidului sunt la audieri, unul a demisionat deja

news

Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, s-a prezentat vineri la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat de procurori intr-un dosar de coruptie. Si primarul liberal al Timisoarei, Nicolae Robu, a avut intalnire cu procurorii DNA.

Petrache are calitatea de suspect intr-un dosar privind mita si santaj. La iesirea de la DNA, Petreche a anuntat ca isi va da demisia din toate functiile detinte in PNL, printre care si cea de presedinte al PNL Ilfov.

Denuntatorul lui Petrache ar fi Adrian Mladin, fostul primar din Jilava, condamnat pentru fapte de coruptie. Acesta a sustinut ca ar fi fost santajat de Petreche si sa i-a platit liderului PNL o excursie in valoare de 2800 de euro la Monte Carlo.

Un alt liberal de varf, primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, s-a prezentat vineri la DNA pentru a fi audiat de procurori intr-un dosar de coruptie.

La intrarea in sediul DNA, acesta a declarat ca nu stie de ce a fost chemat, dar a dat asigurari ca nu are ”nicio treaba cu coruptia”.

„Nu stiu sa va spun nimic, dar va garantez ca nu am nicio treaba cu coruptia, asta va pot garanta. Nu stiu nimic, am primit telefonic (citatia — n.r.). Nu am emotii pentru ca nu am nicio legatura nici cu coruptia, nici cu traficul de influenta. Am primit un telefon sa fiu la ora 10,30”, a spus Nicolae Robu.

Potrivit unor juridice, Robu ar fi suspect intr-un nou dosar care vizeaza contracte facute pe bani publici.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: