Procurorii DNA ridica documente de la sediul ISU Dambovita, pentru a afla cine erau functionarii cu atributii de control la Crevedia

news

procurori, DNA, control, ISU Dambovita, Crevedia, mafia PSD, primar, Caracal, criminali

Procurorii militari de la DNA ridica, miercuri dimineata, documente de la ISU Dambovita in dosarul in care se investigheaza fapte de abuz in serviciu.

De asemenea, primele date arata ca se fac perchezitii pe fondul tragediei de la Crevedia. Anchetatorii incearca sa identifice din documente functionarii din Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta care au atributii de control in zona respectiva, au precizat surse juridice pentru Agerpres.

De asemenea, DNA va investiga eventuale abuzuri ale Prefecturii Dambovita si ale Primariei Crevedia. Autoritatile nu ar fi controlat si nici oprit efectiv activitatea punctului de lucru dupa retragerea autorizatiei de securitate la incendii de acum trei ani.

De o ancheta penala vor avea parte si pompierii si salvatorii care au intervenit la Crevedia. Procurorii Parchetului Curtii Militare de Apel Bucuresti vor sa afle daca s-au incalcat sau nu normele de protectie a muncii, asa ca au inceput urmarirea penala IN REM pentru doua posibile infractiuni: neluarea si nerespectarea masurilor de sanatate si securitate in munca. Surse apropiate de ancheta sustin ca investigatia nu vizeaza nicidecum deciziile operative din timpul interventiei de sambata noaptea.

Reamintim ca doua persoane au murit si alte 56 – dintre care mare parte membri ai echipelor de interventie – au fost ranite in urma exploziilor devastatoare produse sambata seara, la Crevedia. Dupa dezastrul de la Crevedia, autoritatile judiciare au decis sa verifice toate punctele de lucru ale companiei care vinde cantitati uriase de GPL.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: