Procurorii DNA se apropie tot mai mult de Dragnea. Omul sau de incredere a fost joi din nou la DNA

news

Adrian Gadea, fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, s-a prezentat joi la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiat intr-un dosar de coruptie.

Saptamana trecuta, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus urmarirea penale fata de Adrian Ionut Gadea, la data faptei presedinte al CJ Teleorman, si fata de Nela Dorica Iordan, la data faptei inspector la Serviciul Financiar Contabilitate, pentru abuz in serviciu in forma continuata, dar si fata de Mircea Dumitrescu, la data faptei administrator public al judetului Teleorman, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma continuata.

Anchetatorii aratau ca, in luna ianuarie 2014, suspectul Gadea Adrian Ionut, in calitate de presedinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul suspectului Dumitrescu Mircea, in exercitarea atributiilor de serviciu, nu a indeplinit acte prevazute in dispozitiile legislatiei primare, fapt ce a dus la incheierea cu o societate comerciala si o alta persoana a trei contracte de inchiriere avand ca obiect parti din insula Belina si bratul Pavel al fluviului Dunarea, in suprafata totala de 80 hectare.

„Concret, aceste contracte au fost incheiate pe o perioada de 10 ani (la preturi de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/luna si 3.988 lei/luna, toate fara TVA), fara organizarea unei licitatii si fara initierea si parcurgerea procedurii de emitere a unei hotarari de consiliu judetean”, arata DNA.

Potrivit sursei citate, „scopul acestora era darea suprafetelor respective in folosinta temporara a locatarului pentru cresterea pestelui in regim natural, fara furajare, pentru pescuit sportiv si agrement, interzicandu-se desfasurarea oricaror altor activitati”.

Contractele respective au facut obiectul controlului financiar preventiv, viza fiind acordata in aceeasi zi, 16 ianuarie 2014, de catre suspecta Iordan Nela Dorica, inspector la Serviciul Financiar Contabilitate, in conditiile in care aceasta cunostea modalitatea de incheiere a acelor documente.

Prin aceste demersuri a fost cauzata o vatamare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman, totodata, fiind obtinut un folos necuvenit de catre beneficiarii contractelor, reprezentat de dobandirea imobilelor respective.

Potrivit HotNews, in afacerea Belina ar fi implicata si firma Tel Drum, despre care presa a scris ca ar fi apropiata de Liviu Dragnea: „Tel Drum, firma care a inchiriat lacul Belina si bratul Pavel, locul preferat de pescuit al liderului PSD Liviu Dragnea, a cerut si primit in 2014 de la Consiliul Judetean Teleorman acordul de a concesiona catre o terta firma proprietatea in cauza, insa nici pana in ziua de azi nu e clar cui a pasat micul paradis de la Dunare. Acest lucru a reprezentat mereu un secret bine pazit, dupa cum rezulta din doua stenograme din sedintele Consiliului Judetean Teleorman, una din martie 2014, alta din iulie 2015. Mai multi consilieri pun in discutie solicitarea Tel Drum si cer detalii despre firma catre care urmeaza sa concesioneze lacul Belina, insa nu primesc explicatii. Nici azi nu se stie cui a concesionat Tel Drum cele 70 de hectare inchiriate de la CJ Teleorman pentru 7000 de lei pe luna”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: