Procurorii intervin in cazul filmului Colectiv. IGSU: „Nimeni nu ne-a solicitat imaginile”

news

Reprezentantii IGSU au anuntat, joi, ca nimeni nu le-a solicitat imaginile privind modul in care pompierii au actionat in primele momente ale tragediei de la Colectiv. Insa chiar adjunctul sefului IGSU spune ca doar „patru-cinci persoane” stiau despre acest film.

„Nu difuzam imagini pentru vizualizari”, a declarat Cristian Radu, prim-adjunct al inspectorului general al IGSU.

„Ceea ce facem este cu protejarea datelor cu caracter personal si a imaginilor care pot avea impact emotional. Tragedia de la Colectiv ne-a marcat pe toti”, a mai sustinut Radu.

”Nu dam niciodata, din oficiu, imagini care pot avea impact emotional major asupra populatiei. Nu am facut asta niciodata. Nu am ordonat nimanui (ascunderea lor), vor fi puse la dispozitia oricarei institutii care solicita acest lucru, ele nefiind in niciun fel viciate”, a adaugat acesta.

El a mai sustinut ca imaginile nu au fost furnizate corpului de control al premierului Dacian Ciolos pentru ca ”imaginile nu au fost cerute punctual in acea solicitare” a corpului de control. Tot el a spus ca doar „patru-cinci persoane” stiau despre acest film.

Procurorii Parchetului General anunta ca nu aveau la dosarul Colectiv filmuletul publicat joi si nici nu stiau de existenta inregistrarii, drept pentru care a fost solicitata Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta pentru a fi pusa la cauza care vizeaza modul in care au intervenit autoritatile.

„Procurorii din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica nu au avut la dosarul cauzei inregistrarea video in cauza si nici nu au avut cunostinta de existenta acesteia in cursul derularii anchetei penale, care s-a finalizat prin trimiterea in judecata a unui numar sase persoane fizice si doua persoane juridice”, transmite Parchetul General, printr-un comunicat de presa.

Inregistrarea video a fost solicitata, joi, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, urmand a fi valorificata in cadrul urmaririi penale in cauza aflata in prezent pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica, referitoare la incendiul din clubul “Colectiv”.

Procurorii Parchetului General au deschis un dosar deschis ca urmare a plangerii parintilor victimelor si supravietuitorilor tragediei, care au acuzat autoritatile de neglijenta si ucidere din culpa.

Mai mult despre: ,

Comentarii: