politica

Procurorii l-au prins cu minciuna pe Ciolacu. Niciun magistrat nu spune ca l-a propus pe Licu pentru functia de judecator CCR: „Niciun raspuns pozitiv”

Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor (AMASP) anunta ca niciun magistrat nu si-a asumat faptul ca l-ar fi propus pe Bogdan Licu ca judecator la CCR in conditiile in care Marcel Ciolacu a sustinut ca nominalizarea acestuia a venit din partea magistratilor.

„Am intrebat printre colegi cine a facut propunerea buclucasa pentru numirea domnului Licu la CCR…nefiind niciun raspuns pozitiv solicitam public domnului Ciolacu sa comunice cine sunt magistratii la care face referire atunci cand sustine ca domnul Bogdan Licu a venit ca o propunere din partea magistratilor si nu a oamenilor politici”, a anuntat AMASP.

„Daca te propui singur oare se cheama ‘din partea magistratilor’”, a comentat ironic procurorul DNA Alexandra Lancranjan.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi ca a propus pentru postul de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei o persoana „din zona magistratilor”, nu din cea a politicienilor, mentionand ca este o propunere pe care si-o asuma.

„In primul rand, stiti foarte bine ca de sase luni sau un an eu, personal, am depus o initiativa legislativa de depolitizare a CCR. (…) PSD a fost acuzat intr-un mod violent de catre anumite formatiuni politice, chiar daca sunt acum membre ale coalitiei, ca politizeaza aceasta institutie si eu am depus o initiativa legislativa ca propunerile partidelor sa nu fi facut parte, in ultimii zece ani, conform recomandarii Comisiei de la Venetia, dintr-un partid politic sau sa fi facut politica la un anumit nivel, mai ales parlamentar.

Am venit cu o propunere din zona magistratilor, nu a oamenilor politici si imi asum aceasta propunere”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, intrebat cum s-a ajuns ca social-democratii sa il propuna pentru functia de judecator la CCR pe Bogdan Licu.

Ciolacu a adaugat ca a avut „un cuvant greu de spus” in ceea ce priveste aceasta propunere.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil, miercuri, toate cele trei candidaturi pentru functia de judecator al Curtii Constitutionale.

Cei trei candidati sunt: prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, propus de PSD, judecatorul Cristi Danilet – sustinut de USR si prof. univ. Ioan Sabau-Pop – din partea AUR.

Plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa dea votul in privinta celor trei candidaturi in sedinta din 3 mai.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Breaking news: un site independent din Belarus a identificat agenti ai FSB prezenti in sala de concerte de la Crocus City Hall chiar in momentul atacului terorist

Jurnalistii publicatiei independente belaruse Nexta, cei care au atras atentia pentru prima data asupra prezentei…

3 minute ago

Marian Vanghelie: „Piedone are vreo 20 de membri de familie in primarie, ii cunosc pe toti. Pe fiul lui il stiu de mic”

Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5 si un apropiat al lui Cristian Popescu Piedone,…

6 ore ago

Negociatorii israelieni parasesc Doha si dau vina pe Hamas pentru impas

Israelul si-a rechemat negociatorii de la Doha dupa ce a considerat ca discutiile mediate privind…

7 ore ago

Foamete in Gaza: Mai multe persoane s-au inecat incercand sa scoata la mal ajutoarele parasutate

Douasprezece persoane s-au inecat incercand sa scoata la mal paletii cu ajutoare parasutati pe o…

7 ore ago

Canada incepe evacuarea cetatenilor vulnerabili din Haiti

Canada a inceput luni sa-si evacueze cetatenii aflati in Haiti care doresc sa plece pe…

7 ore ago