Procurorii lui Augustin Lazar se implica in cazul inregistrarilor difuzate de Antena 3 si Romania TV. Anunt al Parchetului General

news

Sectia de urmarire penala si criminalistica a Parchetului General face cercetari intr-o cauza penala constituita ca urmare a inregistrarii unei plangeri penale si care vizeaza aspectele prezentate de catre posturile de televiziune Antena 3 si Romania TV in legatura cu situatia de la DNA Ploiesti.

„Ca urmare a solicitarilor mass-media de a prezenta un punct de vedere in legatura cu relatarile jurnalistice referitoare la o serie de aspecte vizand activitatea unor procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Structura Teritoriala Ploiesti, Biroul de informare si relatii publice este abilitat sa comunice urmatoarele: Sectia de urmarire penala si criminalistica efectueaza cercetari intr-o cauza penala constituita ca urmare a inregistrarii unei plangeri penale si care vizeaza aspectele prezentate de catre mass-media”, anunta Parchetul ICCJ, potrivit News.ro.

Totodata, Inspectia Judiciara – din oficiu si la solicitarea presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii – face verificari prealabile pentru a stabili daca exista indicii privind savarsirea vreunei abateri disciplinare cu privire la aceleasi aspecte.

„Conducerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie are deplina incredere ca atat investigatia penala cat si verificarile prealabile vor fi efectuate cu profesionalism si vor elucida aspectele semnalate in mass-media”, precizeaza institutia.

Antena 3 a difuzat, duminica seara, o inregistrare cu fostul deputat PSD Vlad Cosma, care sustine ca procurorii Mircea Negulescu si Lucian Onea de la DNA Ploiesti ar fi incercat sa faca dosare in baza unor „probe fabricate” pe numele unor politicieni si oameni de afaceri, intre care Sebastian Ghita. Vlad Cosma a sustinut, de asemenea, ca seful DNA Ploiesti, Lucian Onea, i-ar fi cerut sa modifice documente si probe care ar fi fost folosite ulterior in dosar.

Seful DNA Ploiesti, Lucian Onea, a sustinut luni o conferinta de presa pentru a raspunde acuzatiilor de fabricare si plantare de probe lansate de fostul deputat. Onea a spus ca DNA Ploiesti nu a falsificat niciodata probe si a respectat intotdeauna legea. Procurorul a afirmat ca procurorii structurii pe care o conduce au fost avertizati de persoane din anturajul lui Vlad Cosma ca va urma un atac, ceea ce s-a si intamplat, dar nu vor ceda presiunilor, chiar daca acestea sunt din ce in ce mai agresive. Seful DNA Ploiesti a precizat ca chiar astazi a solicitat Inspectiei Judiciare (IJ) sa faca verificari, fiind in joc reputatia procurorilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: