Procurorii, revoltati de acuzatiile lui Tudorel Toader de la Antena 3: „Nici nu am cuvinte sa le calific”. Ei il acuza pe ministru ca vrea sa trimita justitia „inapoi in timp”

news

Presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania, Bogdan Gabor, felicita CSM pentru avizul negativ asupra modificarilor aduse legilor justitiei. El a declarat la RFI ca procurorii nu se opun pachetului legislativ pentru a-si pastra privilegiile, asa cum sustine ministrul Tudorel Toader, ci pentru ca Executivul vrea sa trimita justitia inapoi in timp.

„As vrea sa felicit CSM pentru mesajul extrem de ferm si hotarat dat ieri printr-un aviz negativ asupra intregului pachet legislativ propus de catre ministrul Justitiei. Un pachet legislativ care in masura in care va fi adoptat, va face sa ne intoarcem cu foarte mult timp in urma si face reversibila reforma justitiei. Practic, toate eforturile Romaniei incepand cu anul 2000 si pana in prezent vor fi anulate”, a aspus Gabor.

El l-a acuzat apoi pe ministrul Justitiei ca incearca sa sadeasca neincredere in CSM. „Este regretabil ca anumiti formatori de opinie incearca sa minimizeze sau sa duca in derizoriu acest mesaj foarte clar transmis de catre garantul independentei justitiei care este CSM, cu afirmatii care nu fac altceva decat sa transmita in randul opiniei publice o neincredere in unul dintre cele mai importante organisme ale statului roman, respectiv CSM”, a aratat presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania.

In continuare, Gabor si-a manifestat revolta fata de acuzatiile lui Tudorel Toader, ecpimate in fata lui Mihai Gadea:  „In ceea ce priveste declaratia ministrului Justitiei, va marturisesc ca nici nu am cuvinte sa o calific si as fi rezervat sa o calific intr-un fel. Insa eu as vrea sa intreb care sunt acele privilegii pe care le ‘apara’ CSM si privilegii care apartin magistratilor, ca eu nu le stiu. Probabil ca se refera la faptul ca judecatorii si procurorii lucreaza cu mii de dosare in fiecare zi, la faptul ca volumul de munca datorat faptului ca Ministerul de Justitie nu a promovat pana acum o lege de reorganizare a hartii judiciare din Romania, sa desfiinteze acele instante mici si Parchete mici, care nu fac altceva decat sa consume resursa umana si bugetara absolut inutila. Probabil ca la aceste ‘privilegii’ se refera domnul Tudorel Toader (…). Constat ca puterea executiva nu-si doreste sa ajute justitia sa functioneze cat mai bine, ci isi doreste sa o trimita undeva in timp”.

Tudorel Toader declarat, joi seara, la Antena 3, ca procurorii au votat “in bloc” impotriva si a mai spus ca are convingerea ca “votul negativ exprima si dorinta de conservare a actualelor privilegii pe care magistratii le au”.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: