Procurorul care a deschis dosarul 10 August: „A fost un mare noroc ca nu s-a lasat cu morti. Am fost cativa ani in misiune in Afganistan, am asistat la lupte”

news

Bogdan Pirlog, procurorul care s-a aflat in data de 10 august in Piata Victoriei, a declarat pentru postul public german de televiziune ARD Das Erste, in legatura cu represiunea din 10 august, ca „a fost un mare noroc ca nu s-a lasat cu morti”.

Reporterii emisiunii Weltspiegel de la Das Erste au fost la Bucuresti, unde au realizat un reportaj intitulat „Lipsiti de putere in fata lui Liviu Dragnea?”. Ei au vorbit despre procesul sefului PSD si despre violentele din 10 august. Unul dintre interlocutorii jurnalistilor germani a fost procurorul Bogdan Pirlog, cel care pe 10 august s-a aflat in Piata Victoriei. „Consider ca a fost un mare noroc ca nu s-a lasat cu morti”, le-a spus acesta jurnalistilor.

Iata fragmentul din reportaj referitor la 10 August:

„In mijlocul Bucurestiului sunt batuti civili. Bogdan Pirlog este la fata locului. Procurorul este martor al violentelor si incepe sa adune dovezi. Dar dintr-o data i se interzice sa ancheteze. Este 10 august 2018. Protestele contra lui Dragnea sunt inabusite. Violentele contra cetatenilor nu au fost elucidate nici pana astazi. Peste 450 de oameni sunt raniti, unii grav. Este una din operatiunile cele mai brutale ale fortelor de ordine din Romania dupa 1989.

(Bogdan Pirlog) Inca mai este revoltat ca s-a tras cu gaze lacrimogene in cetateni pasnici. Si asta fara nici un avertisment. Bogdan Pirlog: ‘Consider ca a fost un mare noroc ca nu s-a lasat cu morti. Am fost cativa ani in misiune in Afganistan, am asistat la lupte. Cat pe aci sa ma trezesc cu un glont in picior. Am avut noroc ca nu am fost impuscat. Dar credeti-ma, este cu totul altceva cand ti se petrece asa ceva acasa. Adica acolo unde tocmai la asta nu te astepti.’

(…) Este Romania pe cale sa devina un paradis pentru politicieni corupti? Bogdan Pirlog a publicat pe aceasta tema un articol. Bogdan Pirlog: ‘Imediat s-a demarat o ancheta contra mea. Numai pentru ca articolul meu descrie ce lovitura dau statului de drept noile legi. Astazi este limpede ca aveam dreptate. Imi doresc sa nu fi avut.’ Risca zilnic sa fie, cum spune el, redus la tacere in Romania lui Dragnea”, se afirma in reportaj

Traducerea materialului, facuta de Andrei Mihailescu de la Rezist Zurich. Reportajul poate fi vizionat aici.

Procurorul militar Bogdan Pirlog este cel care a asistat in Piata Victoriei la represiunea din seara de 10 august. El a deschis dosarul 10 August prin autosesizare.

Mai mult despre: ,

Comentarii: