Procurorul care nu le-a permis politistilor sa intre in casa „monstrului din Caracal” a fost sanctionat cu taierea a 25% din salariu pe un an. Interventia ar fi putut salva viata Alexandrei Macesanu

news

crime, Caracal, Gheorghe Dinca, Alexandra Macesanu, procuror, sanctionat

Procurorul din Caracal Cristian Ovidiu Popescu, care a stat pana la ora 6 pentru a intra in casa lui Gheorghe Dinca, a fost sanctionat disciplinar, luni, de Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25% pe o perioada de un an.

„Minuta deciziei civile nr. 77: Admite recursul declarat de recurenta Inspectia Judiciara impotriva hotararii nr. 3P din 17 mai 2023 pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru judecatori in materie disciplinara, in dosarul nr. 18/P/2019.

Caseaza hotararea atacata si, rejudecand, aplica paratului Popescu Cristian Ovidiu sanctiunea disciplinara constand in diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25% pe o perioada de un an pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 18 martie 2024.”, se arata in decizia luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei.

Reamtintim ca procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care s-a ocupat de cazul oribilelor crime de la Caracal, nu ar fi permis agentilor de politie sa incalce mandatul de perchezitie si sa descinda in casa lui Gheorghe Dinca inainte de ora 6:00.

Seful Politiei Caracal si alti trei politisti au fost trimisi in judecata in 2023 de catre procurorii Curtii de Apel Craiova, fiind acuzati de abuz in serviciu, pentru modul in care au intervenit dupa disparitia Alexandrei Macesanu.

Procurorii arata ca, daca ar fi intervenit la timp, „ar fi conferit sanse efective de salvare a minorei”. In schimb, modul in care au actionat a dus la o intarziere de 14 ore, transmite Realitatea TV.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: