Procurorul Cristian Ovidiu Popescu a fost suspendat din functie. Lia Olguta Vasilescu a latrat degeaba

news

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, care s-a ocupat de cazul Caracal, a fost suspendat din functie, in urma deciziei de joi a Sectiei pentru procurori a CSM, intrunita pentru a discuta cazul lui, dupa ce Inspectia Judiciara a inceput ancheta disciplinara.

”Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis (…) suspendarea din functie a domnului P.C.O., procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal, pe perioada desfasurarii cercetarii disciplinare. Sectia a apreciat ca procedura disciplinara desfasurata la acest moment fata de procuror este de natura sa aduca atingere prestigiului justitiei. Asupra fondului abaterii disciplinare Sectia pentru procurori se va pronunta in eventualitatea exercitarii actiunii disciplinare de catre Inspectia Judiciara”, se arata in comunicatul transmis de Consiliu.

Vicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu sustinea ca nimeni nu se va atinge de procuror.

„Seful politiei nationale spune ca politistii au cerut imperativ procurorului sa intre urgent in casa respectiva, dar nu au fost lasati pana la ora 6 dimineata, desi legea le permitea. Sefii politiei pleaca toti acasa. Pe cat facem pariu ca procurorul ramane si nu va raspunde niciodata?”, scria Vasilescu pe Facebook.

Sectia pentru procurori a CSM a discutat cazul lui Popescu dupa ce Inspectia Judiciara a anuntat, miercuri, ca a inceput cercetarea disciplinara fata de acesta.

Inspectia a propus CSM suspendarea acestuia din functie pana la incheierea cercetarii disciplinare.

„Inspectorii judiciari din cadrul Directiei de inspectie pentru procurori au dispus inceperea cercetarii disciplinare fata de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal sub aspectul savarsirii abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t) teza a II-a, constand in exercitarea functiei cu grava neglijenta”, se arata in informarea Inspectiei Judiciare.

Nicolae Alexe, fost adjunct IPJ Olt, a declarat ca a propus procurorilor care se ocupau de disparitia Alexandrei, sa intre in flagrant in casa lui Gheorghe Dinca, invocand prevederea din Constitutie care le permitea acest lucru, insa magistratii nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri ca victima e acolo. Parchetuk General a contrazis aceste afirmatii, anuntand ca decizia de a astepta ora 06.00 a fost luata de comun acord de catre politisti si procuror.

Mai mult despre: ,


Comentarii: