Procurorul general anunta dosar penal. Familia adoptiva are interdictie sa o scoata pe Sorina din Romania

news

Procurorul general Bogdan Licu a declarat ca la Sectia de anchetare a magistratilor a fost deschis dosar penal privind modul in care a actionat procuroarea in cazul fetitei din Mehedinti, iar o echipa se afla la Craiova pentru cercetari. Dosarul vizeaza abuz in serviciu, potrivit surselor judiciare.

„In calitate de procuror general, nu tolerez abuzuri nu voi acoperi greseli. La Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie a fost constituit dosar penal ce are ca obiect cercetarea imprejurarilor prezentate in mass media. La aceasta ora, la Craiova a ajuns o echipa formata din procurori si ofiteri de politie judiciara din cadrul Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie. (…) In cadrul dosarului vor fi verificate toate faptele care au condus la aceasta situatie. Sunt suspiciuni. Nu pot comenta un dosar in lucru”, a declarat procurorul general, Bogdan Licu, citat de Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul penal vizeaza fapta de abuz in serviciu cu privire la modul de indeplinire a atributiilor de serviciu de catre procuror.

Potrivit acestuia, pe langa aspectele ce vizeaza ancheta penala, Ministerul Public se va asigura ca minorei ii vor fi „restabilite si respectate drepturile”.

„Minora nu trebuie sa paraseasca teritoriul tarii pana nu vor exista garantii depline ca aceasta va face in conditii de siguranta fizica si psihica”, a mai spus Bogdan Licu.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus inca de vineri verificari la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova privind modul in care un procuror din acea structura a intervenit in cazul fetitei din Mehedinti si a efectuat perchezitia domiciliara. Totodata, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspectia Judiciara pentru a efectua cercetari cu privire la conduita si modul in care procurorul a intervenit.

Mai mult despre: ,


Comentarii: