Procurorul general Augustin Lazar nu pierde vremea: Gabriel Oprea a fost audiat in ancheta privind alegerile din 2009

politica

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a fost audiat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) in dosarul alegerilor prezidentiale din 2009, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Audierea vine in contextul in care parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitiea inceput urmarirea penala in rem in dosarul privind alegerile din decembrie 2009 pentru infractiunile de abuz in serviciu si falsificarea documentelor si evidentelor electorale. Decizia vine ca urmare a dezvaluirilor lui Dan Andronic potrivit caruia in seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 2009 a mers la locuinta lui Gabriel Oprea, in calitate de consultant politic, unde se aflau, printre altii, George Maior, sef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, si Laura Codruta Kovesi, la momentul acela procuror general al Romaniei.

Toodata, liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, joi, ca si presedintele Klaus Iohannis ar putea fi audiat de catre Comisia de ancheta parlamentara a alegerilor din 2009, daca se va ajunge la concluzia ca aceasta audiere este una importanta. In replica, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale a declarat vineri ca o comisie parlamentara nu poate sa ancheteze o cauza aflata deja ”pe masa unei instante”, precizand ca nu exista ”niciun fel de invitatie adresata domnului presedinte de a participa la o astfel de sedinta”.

PSD si ALDE au cerut ancheta parlamentara pentru clarificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009, dar si de rezultatul scrutinului prezidential, dupa dezvaluirile facute de Dan Andronic cu privire la noaptea alegerilor si persoane aflate in anturajul lui Traian Basescu. Jurnalistul Dan Andronic a publicat un articol in evz.ro in care sustinea ca in seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 2009 a mers la locuinta lui Gabriel Oprea, in calitate de consultant politic, unde se aflau, printre altii, George Maior, sef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, si Laura Codruta Kovesi, la momentul acela procuror general al Romaniei. Dan Andronic scria ca Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi erau preocupati, in seara alegerilor, de victoria lui Traian Basescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: