Procurorul general anunta concluzia in cazul MORTII patronului Hexi Pharma, Condrea: „Nu a fost omor”

news

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, exclude varianta omorului in cazul lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma.

„Nu e vorba de niciun omor, exista o suspiciune ca, intr-adevar, ar fi o sinucidere, insa urmeaza a se clarifica dupa administrarea probatiunii – dupa circumstantele in care s-au intamplat lucrurile, modul in care a circulat persoana respectiva pe sosea, de mai multe ori, in zona aceea”, a spus Lazar, marti, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

El a precizat ca procurorii ii audiaza pe toti martorii identificati pentru a clarifica circumstantele in care s-a produs accidentul.

„De asemenea, este in curs o expertiza tehnica, criminalistica, ce urmeaza sa clarifice modul in care s-a produs accidentul, circumstantele si asa mai departe”, a aratat Lazar.

Despre cazul Hexi Pharma, procurorul general a afirmat ca exista persoane vatamate care au mai primit astfel de solutii diluate si se continua investigatia.

„Sunt multe. Sunt de ordinul sutelor. Procurorul ia mereu toate masurile pentru a se asigura de recuperarea prejudiciului. Din pacate, cei care comit astfel de fapte, mereu comit faptele inainte ca ei (procurorii – n.red.) sa ia masurile. As vrea sa se inteleaga ca procurorul nu ia masuri arbitrare, ci cand are toate probele pentru a nu leza drepturile fundamentale ale celor cercetati”, a adaugat Lazar.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit intr-un accident de masina. El trebuia sa mearga la audieri in dosarul dezinfectantilor diluati in care firma sa este implicata, in urma caruia trei persoane au fost arestate preventiv, printre care se numara si Flori Dinu, directorul companiei.

Moartea lui a starnit imaginatia colectiva, astfel ca in spatiul public au fost avansate diverse teorii, de la sinucidere la omor, cu toate ca autoritatile nu au terminat investigatia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: