Procurorul general reactioneaza dur fata de o noua intoxicare a postului Romania TV. Postul PSD-ului, atac murdar

news

Ministerul Public acuza postul de propaganda al PSD, Romania TV, ca a difuzat „o serie de informatii calomnioase referitoare la activitatea domnului Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”.

Romania TV a sustinut ca Augustin Lazar a fost implicat intr-un dosar penal al DNA la data numirii sale in functia de procuror-general. Parchetul General neaga aceste informatii si a transmis un drept la replica postului de televiziune al PSD.

„In aceste conditii, avand in vedere legislatia in materie, care guverneaza activitatea in domeniul audiovizualului, va solicitam difuzarea unui drept la replica in conditii de proportionalitate (timp de difuzare, audienta etc. ), astfel incat prejudiciile de imagine cauzate domnului Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sa beneficieze de o justa compensare.

In mod concret, va solicitam ca postul dumneavoastra de televiziune sa faca urmatoarele clarificari/precizari, prin prezentarea/difuzarea urmatorului text:

‘In cadrul emisiunii Stirile Romania TV, difuzata in cursul zilei de 15 iulie 2018, opinia publica a fost dezinformata in legatura cu activitatea domnului Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin prezentarea unor informatii false, fara a se solicita un punct de vedere Ministerului Public.

La data numirii in functie, domnul Augustin Lazar nu a facut obiectul unei cauze penale instrumentate de Directia Nationala Anticoruptie. Domnia sa a indeplinit conditiile prevazute de lege, inclusiv cele de integritate, obligatorii pentru accederea in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, astfel cum au stabilit verificarile efectuate de Consiliul Superior al Magistraturii si avizul pozitiv acordat de aceasta institutie.

Prezentarea de catre postul Romania TV a unei stari de fapt nereale privind contextul numirii in functie a domnului Augustin Lazar este de natura sa aduca prejudicii de imagine atat institutiei procurorului general, cat si sistemului judiciar in ansamblu, avand in vedere calitatea acestuia de conducator al Ministerului Public’”, transmite Ministerul Public printr-un comunicat de presa.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: