Productia Apple iPhone 15 ar fi demarat in India

externe

iPhone 15

Principalul producator de iPhone pentru Apple ar fi dat startul asamblarii viitoarei iteratii a produsului gigantului tehnologic in India, potrivit Fox Business.

Respectiva productie a iPhone 15 are loc impreuna cu Foxconn la o unitate din Tamil Nadu, a relatat miercuri Bloomberg News. Publicatia a citat surse anonime „familiarizate cu aceasta chestiune”.

Pegatron Corp si o fabrica de la o alta companie vor urma Foxconn nu dupa mult timp in initierea unor eforturi similare proprii in India pentru dispozitivul de ultima generatie, potrivit raportului.

FOX Business a contactat Apple, Foxconn, Wistron si Pegatron pentru comentarii, dar nu a primit niciun raspuns pana in prezent.

Se pare ca Apple vrea ca, in 2023, perioada de decalaj dintre livrarea iPhone-urilor asamblate in China si cele din India sa fie si mai scurta. Livrarile Foxconn de iPhone 15 asamblate in India ar putea sa le devanseze cu doar cateva saptamani pe cele din China, potrivit Bloomberg.

FOX Business a relatat anterior ca, in ultima vreme, compania a apelat mai mult la India pentru productie, o miscare pe care a facut-o in timp ce incerca sa isi reduca dependenta de China pentru astfel de operatiuni. Ponderea iPhone-urilor asamblate in India a ajuns la 7%, potrivit unui raport din aprilie al Bloomberg.

Rapoarte anterioare au sugerat ca mult asteptatul iPhone 15 ar putea debuta in septembrie. Apple organizeaza deseori un eveniment in care prezinta noi produse in cursul lunii respective.

Pentru al treilea trimestru, iPhone-urile au generat vanzari nete de 39,67 miliarde de dolari pentru Apple, sub estimarile Refinitiv de 39,91 miliarde de dolari. Pe baza anuala, acestea au scazut cu 2,4%, potrivit companiei.

Directorul financiar al Apple, Luca Maestri, a declarat luna aceasta ca iPhone-urile au inregistrat „performante excelente” in ceea ce priveste cererea pe pietele emergente, stabilind recorduri trimestriale in multe dintre acestea, inclusiv in India. Alte zone care au avut o cerere mare de iPhone-uri au fost Indonezia, Asia de Sud-Est, America Latina si Orientul Mijlociu, potrivit lui Maestri.

Intre timp, piata americana de smartphone-uri a fost „in declin in ultimele doua trimestre”, a spus el.

La evenimentul asteptat luna viitoare, pe langa iPhone 15, Apple ar putea dezvalui si o noua versiune a Apple Watch, potrivit unor informatii.

Primul iPhone al companiei a devenit disponibil in 2007.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: