politica

Profesor ASE: „Ma gandesc cu groaza ca Grindeanu a contractat cu firme turcesti viaducte, tuneluri, poduri, etc. Ma uit la pozele cu cladirile distruse de cutremur in Turcia”

Cristian Paun, profesor la ASE, atrage atentia, dupa ce a vazut ditrugerile provocate insfrastructurii din Turcia de cutremur, ca ministrul Sorin Grindeanu a incheiat o multime de contracte cu firme turcesti pentru „iaducte, tuneluri, poduri, etc”.

„Ma uit la pozele cu cladirile distruse de cutremur in Turcia si ma gandesc cu groaza ca o buna parte din sectiunile importante din autostrazile din Romania au fost, in ultimele luni, contractate zelos si pe repede inainte de Grindeanu & co cu turcii.

Viaducte, tuneluri, poduri etc. Din avion, si nu numai, pare ca a fost unul din motivele readucerii la butoane a fost acesta.

Poza in care ne aflam noi este cu atat mai complicata cu cat multe lucrari vor fi subcontractate de turci catre ai nostri. Apoi vor fi controlate de catre cei numiti de Grindeanu & co in CNAIR, cam la fel cum au controlat cei din ANRE haosul din energie.

Nu intamplator, PSD nu vrea sa cedeze la rotativa punguta asta cu doi bani!”, a scris Cristian Paun pe Facebook.

Citeste si: „Premierul” Ciolacu vrea sa-l pastreze pe Grindeanu la Transporturi: „A semnat contracte cat nu s-au semnat in ultimii 10 ani. O eficienta guvernamentala clara”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sugerat duminica seara, la Antena 3 ca doreste sa il pastreze pe Sorin Grindeanu ca ministru al Transporturilor dupa ce va prelua mandatul de prim-ministru desi postul ar trebui sa revina PNL-ului. „Exista intotdeauna o marja de negocieri politice”, a mentionat Ciolacu.

”Noi, in acest moment, urmeaza sa venim intr-o luna de zile cu un nou program de guvernare, pentru ca e un nou guvern, iar apoi urmeaza sa il negociem in coalitie. Apoi sa-l discutam in spatiul public. Pe urma, lucrurile vor veni de la sine.

(…) Cand premierul Ciuca isi va demisia, pentru ca aceasta rocada va fi realizata prin demisia premierului, automat demisioneaza tot guvernul. Urmeaza apoi desemnarea viitorului guvern. Eu cred ca multi ministri se vor regasi in noul guvern. Va fi o analiza facuta de primul ministru, vom face si noi o analiza a eficientei guvernamentale si vom avea aceasta discutie in coalitie. Cred ca fiecare dintre partide va veni cu niste modificari”, a declarat  Ciolacu.

”Sunt ministerele de Finante, Justitiei, Fondurilor Europene si Transporturilor. Suntem in aceasta discutie. Exista intotdeauna o marja de negocieri politice. Doi ministri care s-au remarcat. Marcel Bolos a facut intr-o perioada scurta minuni si Sorin Grindeanu, care a semnat contracte, cat nu s-au semnat in ultimii 10 ani. O eficienta guvernamentala clara, amandoi laudati de institutiile europene”, a mai spus Ciolacu.

Ciolacu a mai sugerat ca nu il mai vrea pe Virgil Popescu ca ministru al Energiei.

„Sunt anumiti ministri care trebuie sa dea numite lamuriri. Imi doresc sa nu intru si in noul guvern cu aceste lamururi nedecontate. Cred ca nu e corect fata de romani sa incepem un drum nou cu anumite suspiciuni. Nu este exclus ca PSD sa ceara Ministerul Energiei. Sunt ferm convins ca si domnul Nicolae Ciuca isi doreste sa avem o guvernare eficienta”, a indicat Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Amenintarea cu bomba de la bordul unui avion care zbura spre Egipt si a aterizat de urgenta la Timisoara s-a dovedit a fi falsa

Alarma cu bomba de la bordul unui avion care transporta pasageri de la Wroclaw (Polonia)…

13 minute ago

Directorul CIA avertizeaza: „Daca nu primeste ajutor militar, Ucraina ar putea pierde total razboiul in fata Rusiei pana la sfarsitul acestui an”

Directorul CIA, William Burns, a transmis un mesaj de avertizare legislatorilor din Washington DC, subliniind…

58 de minute ago

Surse politice: Cozmin Gusa ar putea candida ca independent la alegerile prezidentiale din toamna din partea „polului suveranist”

Conform unor surse politice, Cozmin Gusa va fi propus pentru o candidatura independenta la alegerile…

O oră ago