Profesorii au ironizat-o elegant pe Dana Budeanu la marsul din Capitala: „Poftim mars, Dana Budeanu”. Peste 20.000 de cadre didactice au participat la protest

politica

Aproximativ 20.000 de cadre didactice au protestat, marti, in fata Palatului Cotroceni. Ei au ajusn acolo dupa ce au plecat intr-un mars din Piata Victoriei. Printre pancartele purtate de profesori s-a numarat si una cu dedicatie pentru Dana Budeanu.

„Poftim mars, Dana Budeanu”, i-au transmis cadrele didactic e Danei Budeanu, care recent a avut un mesaj jignitor la adresa profesorilor.

O invatatoara a postat recent pe un grup de Facebook un mesaj catre Dana Budeanu, constand  intr-o relatare despre cum a fost umilita de mama unui elev, dupa ce a spus ca nu-i ajunge salariul.

„Buna ziua, doamna Dana Budeanu? Ce mai faceti? Sper ca sunteti bine! Eu nu sunt bine. O sa va povestesc si dumneavoastra cauza nefericirii mele. Azi dimineata, in timp ce imi beam cafeaua, am indraznit sa comentez pe un grup de profesori si parinti, spunand ca eu nu pot trai cu 3.000 de lei pe luna, mai ales ca din acesti bani, pe langa facturi, rata si alte necesare, mai trebuie ca, din cand in cand, sa imi cumpar si o carte, sa imi platesc un curs pentru ca, stiti ceva, doamna Budeanu? Mie imi place sa imi fac profesia bine, sa merg in fata clasei pregatita, sa aduc mereu ceva nou copiilor. Din acest motiv ma simt obligata sa investesc in permanenta in formarea mea profesionala si, intrucat statul nu ma sprijina in acest sens, ma descurc din salariul meu de 3.000 de lei”, a relatat profesoara, subliniind ca ca o mama i-a raspuns: „Mars, fa, la ore, ca si asa nu faceti nimic toata ziua!”.

„Doamna Budeanu, va spun sincer, am plans. Am plans, doamna Budeanu, pentru ca doamna nu ma cunoaste, nu stie ce rezultate am obtinut cu elevii mei de-a lungul timpului, nu stie cati elevi cu CES am in clasa, nu stie cati elevi am intors din abandon scolar, nu stie cate ore de recuperare am facut fara sa ma plateasca nimeni, nu stie in cate seri m-a prins miezul noptii pregatind lectii pentru a doua zi.

Am plans, doamna Budeanu, pentru ca nu mi-am imaginat vreodata ca, dupa 3 ani de facultate, 2 ani de master, titularizarea, definitivatul si gradul II obtinute cu media peste 9, imi va spune o mama „mars” ca la caini.

Dar a folosit acest cuvant, pentru ca si dumneavoastra ati iesit public pe post si v-ati permis sa spuneti profesorilor: „mars!”. Doamna Budeanu s-a adresat profesorilor ca unor caini vagabonzi si, cum doamna Budeanu se lauda cu studiile dumneaei in strainatate, inseamna ca doamna Budeanu este o intelectuala si toata lumea isi poate permite sa se adreseze profesorilor ca unor caini”, a precizat invatatoarea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: